Ljudi
ljudi/9.12.2018.

Zašto UNS ne reaguje na Kesića i Dražu?

ljudi
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Radio-televizija Studio B saopštila je da najoštrije osuđuje napade na Barbaru Životić i zatražila je od novinarskih udruženja odgovor na pitanje "da li u Srbiji novinari imaju pravo da rade svoj posao" ili treba "da se boje za svoju i bezbednost svojih porodica".

Studio B navodi da je Životić postala meta "najprimitivnijih napada opozicionih predstavnika i simpatizera" na društvenim mrežama, i da u joj upućivane uvrede i pretnje nasiljem i smrću njoj i članovima njene porodice.

Ta radio-televizija je ocenila je da javnost Srbije i novinarska udruženja "kao po običaju ćute kada su mete uvreda novinari koji nisu po meri opozicije" i dodaje da je UNS osudio napade na Životić, uz komentar da "kršenje profesionalnih standarda nije izgovor za pretnje fizičkim nasiljem".

"UNS na ovom mestu pitamo, kada se već pozivaju na novinarski kodeks i profesionalno izveštavanje, zašto nijednom nisu reagovali na javno ponašanje recimo Ivana Ivanovića, Zorana Kesića, ili Draže Petrovića koji u svojim emisijama i tekstovima na najprizemniji način skandalozno vređaju one koji im se lično ne dopadaju? Objašnjenje da je u pitanju satira kao legitiman način komunikacije ne prihvatamo, kao što nikada nećemo prihvatiti da neko vređa i preti našim novinarima", navodi se u saopštenju.

Studio B je takođe ocenio da je jučerašnji protest "Stop krvavim košuljama" "licemeran" zato što su u njemu učestvovali opozicioni političari koju su, prema oceni Studija B, "direktno učestvovali u političkom i porodičnom nasilju".


PROČITAJTE JOŠ:

KAD JE BEOGRAD BIO SVET

DRAŽA PETROVIĆ - KAKO SMO PREŽIVELI KANDŽE

ORVEL JE BIO MALO DETE ZA NAS

BRANISLAV TRIFUNOVIĆ - ZATUPLJIVANJE JE PREVIŠE UZELO MAHA
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Nedeljko Bata Ristic
15.12.2018.

Smradovi sa Studia B! Naravno da necu da citam Vase idiotluke. Drazu i Kesica cu da castim picem. Svaka im cast!

User
Nedeljko Bata Ristic
15.12.2018.

Smradovi sa Studia B! Naravno da necu da citam Vase idiotluke. Drazu i Kesica cu da castim picem. Svaka im cast!

Vidi sve komentare