Aktuelno
aktuelno/15.12.2021.

Sandri Petrušić nagrada Aleksandar Tijanić

aktuelno
  • Printscrren / N1
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: N1

 

Novinarka NIN-a Sandra Petrušić sedma je dobitnica nagrade „Aleksandar Tijanić“ koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez.

„Ponajviše se tematski krećući po belim odajama smrtonosnog kovidauns 19, Sandra Petrušić je tačno izmerila dozu profesionalnog angažovanja. Iskazujući i otkrivajući brojne uglove naše zdravstvene drame, od upornog, ličnog skupljanja podataka o izgubljenim životima, koji su se razlikovali od zvanične statistike, pa preko razgovora, sabiranja iskustava, upozoravanja na propuste, hvaljenja dobro učinjenog, napravila je rendgenski snimak srpskog zdravstva“, obrazložio je žiri, a saopštio UNS.

Žiri za dodelu nagrade odlučio je jednoglasno da nagradu dodeli novinarki koja baštini najbolje osobine ovog posla.

“Petrušićeva je takvim opredeljenjem stekla ugled ozbiljnog, autoritativnog i poštovanog novinarskog poslenika. Odbranila je čast profesije u teškim vremenima i na temama od sveukupne i svenarodne važnosti”, naveo je u saopštenju žiri u sastavu Manojlo Vukotić (predsednik), Olivera Kovačević, Zara Tijanić Jevtović i Jelena Zorić.

Prethodni dobitnici nagrade koja nosi ime Aleksandra Tijanića su Jelena Popadić, Gorislav Papić, Ljubica Gojgić, Veljko Lalić, Živojin Rakočević i Jelena Zorić.


PROČITAJTE I:

ŽIVOJIN RAKOČEVIĆ: ZENICA OKA MOG GNEZDO JE LEPOTE TVOJE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


Izvor: Udruženje novinara Srbije

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box