Aktuelno
aktuelno/15.12.2021.

Sandri Petrušić nagrada Aleksandar Tijanić

aktuelno
  • Printscrren / N1
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: N1

 

Novinarka NIN-a Sandra Petrušić sedma je dobitnica nagrade „Aleksandar Tijanić“ koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez.

„Ponajviše se tematski krećući po belim odajama smrtonosnog kovidauns 19, Sandra Petrušić je tačno izmerila dozu profesionalnog angažovanja. Iskazujući i otkrivajući brojne uglove naše zdravstvene drame, od upornog, ličnog skupljanja podataka o izgubljenim životima, koji su se razlikovali od zvanične statistike, pa preko razgovora, sabiranja iskustava, upozoravanja na propuste, hvaljenja dobro učinjenog, napravila je rendgenski snimak srpskog zdravstva“, obrazložio je žiri, a saopštio UNS.

Žiri za dodelu nagrade odlučio je jednoglasno da nagradu dodeli novinarki koja baštini najbolje osobine ovog posla.

“Petrušićeva je takvim opredeljenjem stekla ugled ozbiljnog, autoritativnog i poštovanog novinarskog poslenika. Odbranila je čast profesije u teškim vremenima i na temama od sveukupne i svenarodne važnosti”, naveo je u saopštenju žiri u sastavu Manojlo Vukotić (predsednik), Olivera Kovačević, Zara Tijanić Jevtović i Jelena Zorić.

Prethodni dobitnici nagrade koja nosi ime Aleksandra Tijanića su Jelena Popadić, Gorislav Papić, Ljubica Gojgić, Veljko Lalić, Živojin Rakočević i Jelena Zorić.


PROČITAJTE I:

ŽIVOJIN RAKOČEVIĆ: ZENICA OKA MOG GNEZDO JE LEPOTE TVOJE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


Izvor: Udruženje novinara Srbije

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.