Muzika
muzika/8.12.2022.

Premijera:Parla Piu Piano Tamare Rađenović

muzika
  • Vissi D’Arte
Autor fotografije:

Piše: Gordana Tadić / Foto: Vissi D’Arte

 

Tri nedelje pred novogodišnji gala koncert u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu sopran Tamara Rađenović premijerno je objavila novi spot. Publika je na Tamarinom YouTube kanalu “eksplodirala”, a za samo 24 sata od početka emitovanja numere Parla Piu Piano spot je videlo preko 30.000 ljudi.

Radi se o ekranizaciji čuvene numere iz kultnog filma Kum, koji ove godine slavi 50 godina od snimanja. Parla Piu Piano je jedna od 10 najpoznatijih pesama svih vremena, vanvremenski hit Nina Rote.

U ovom visokobudžetnom spotu za koji je aranžman za orkestar uradio Bojan Mladenović, osim raskošnog muzičkog talenta i opojne emocionalne snage mlade operske dive, izražen je i glumački dar Tamare Rađenović, koja je i glavna glumica u spotu. Tamarin savršeni lirski sopran na poseban način „boji“ kompoziciju i publici prenosi snagu duboke emocije. Parla Piu Piano koju volimo i koja nas već pet decenija inspiriše, u Tamarinom izvođenju slušaoca ostavlja bez daha i prenosi veličanstvenu odu ljubavi.

Muzička podloga za spotove je snimljena u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, gde je učestvovalo 65 članova Simfonijskog orkestra i 20 članova Hora Makris pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Spotovi su snimani na lokacijama u Crnoj Gori koje su do sada retko viđene u javnosti i neotkriveni su dragulji prirode. Na nekima od lokacija do sada niko nikada nije snimao, što kompletnoj produkciji daje poseban ekskluzivitet.

Sopran Tamara Rađenović u spotu Parla Piu Piano

Režiju spota potpisuju Dejan Senić i Branko Maljević. Reditelj Dejan Senić je već etabliran u kreiranju vanserijskih spotova za velike zvezde pop i rok scene bivše Jugoslavije. Senić nam je ovoga puta, sa saradnicima iz Stone production ispričao filmsku priču.

U realizaciji i produkciji je, kao i u prethodnom spotu Mercè, dilette amiche, koji je izašao prošlog meseca, poseban lični pečat dao izvršni producent Momčilo Zeković, koji je bio posebno inspirisan ovim projektom, dao je celog sebe i vodio računa o najsitnijem detalju.

Ova sinergija je rezultovala angažovanjem poznatog crnogorskog glumca Slobodana Marunovića, prvaka Crnogrskog narodnog pozorišta, mladih glumaca Anđele Marunović i Marka Gardaševića. Osim njih u spotu je učestovalo preko 70 statista.

Pod vođstvom doajena crnogorskog glumišta Slobodana Marunovića glumci gledaoce vode u neki drugi svet. Kao u vremeplovu vidimo i osetimo Siciliju u prošlom veku. Ipak, spot nije snimljen na Siciliji, nego na pažljivo biranim krajolicima u Crnoj Gori.

U pitanju su Luštica i imanje Moric, imanje Janković, Bigovo, Prčanj, Plantaže 13. jul u Podgorici. Osim ovih čarobnih lokacija, zahvaljujući Kotorskoj biskupiji i velikom zalaganju Momčila Zekovića, odobrene su lokacije za snimanje u crkvama Svetog Nikole u Prčnju i franjevačkom samostanu  koji je ujedno i Muzej. Delovi spota su snimani i u Bogorodičnom hramu djevice Marije u Prčnju, koji je na izuzetno autentičan način dočarao radnju spota.

Parla Piu Piano će biti izvedena na novogodišnjem gala koncertu soprana Tamare Rađenović 27. decembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Interesovanje za koncert u Beogradu je veliko. U prodaji je ostao manji kontigent karata koje se mogu nabaviti preko sajta Tickets i na biletarnici i sajtu Kolarčeve zadužbine.

Tamara Rađenović, biografija

Glas mladog soprana Tamare Rađenović zadivio je opersku legendu Monserat Kabalje, a Tamara je imala samo 19 godina kada joj je čuvena diva dala priliku da peva na njenim gala koncertima u Španiji.

Ova 27-godišnja umetnica živi i radi u Londonu odakle gradi svoju svetsku karijeru. Pre pet godina je diplomirala solo pevanje na prestižnoj muzičkoj akademiji Royal College of Music u Londonu i dobila stipendiju za master, a 2022. godine dobila i trajne papire za boravak u UK kao vrhunski muzički talenat koji doprinosi kulturi ove zemlje. Tamara je prva umetnica sa prostora bivše Jugoslavije i još uvek jedina koja je primljena na odsek solo pevanja na ovom prestižnom muzičkom konzervatorijumu.

Royal College of music, koji je pod direktnim patronatom engleske kraljevkse porodice je godinama unazad rangiran u dve najbolje akademije na svetu, a ove godine je na prvom mestu ispred američkog Juliarda.

Do sada je nastupala u 15 zemalja, između ostalih, u Španiji, Italiji, SAD, Austriji, Nemačkoj, Engleskoj, Sloveniji… Tamara Rađenović je do sada imala i dva solistička koncerta u njujorškom Karnegi holu. Beogradskoj publici se predstavila u pretodne dve godine solo koncertom sa prestižnim umetnicima: baritonom Davidom Bižićem i pijanistom Đorđem Nešićem. Održala je dva gala koncerta sa simfonijskim orkestrom  ‘’Makris’’ u Kolarčevoj zadužbini i Novosadskoj Sinagogi, a u septembru ove godine i koncert u okviru festivala Cebef Atrium Session zajedno sa Gudačkim orkestrom ‘’Makris’’i Soul Sextetom.


PROČITAJTE I:

EKSKLUZIVNO MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O DEJVIDU BOUVIJU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.