Aktuelno
aktuelno/4.01.2021.

Veliki protest radnika na internetu

aktuelno
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Pixabay

 

Udruženje radnika na internetu najavilo je da će u subotu, 16. januara, ispred Skupštine Srbije održati protest zbog odluke države da im retroaktivno naplati porez za prethodnih šest godina, ističući da su njihovi zahtevi i dalje isti – obustava naplate i pregovori.

Udruženje je pozvalo sve radnike na internetu da dodju na protest u subotu u 15 časova, kako bi „iskazali nezadovoljstvo i rekli ne pljački radnika na internetu“.

Iz Udruženja ističu da je država, kroz delovanje Poreske uprave, „ugrozila egzistenciju i budućnost desetine hiljada porodica radnika na internetu“.

„Optužuju nas da smo utajivači poreza, da tražimo povlašćen položaj, svadjaju nas sa drugima. Pozivaju se na zakon donet pre 20 godina prema kojem nismo niko – ni radnici, ni zaposleni, ni poslodavci. Ne daju nam da budemo jednaki sa drugima“, navedeno je u saopštenju.

Podsećaju da je im je Poreska uprava pred Novu godinu poslala na hiljade obaveštenje o naplati poreza.

„Usred pandemije žele da nam uzmu i do 80 odsto svega što smo zaradili u proteklih pet godina. Zahtevi su i dalje isti – obustava naplate i pregovori“, istakli su iz Udruženja.

Ukazali su i da je njihov posao jedan od mnogih pogodjenih krizom.

„Budžetskoj kasi fali 4,2 milijarde evra i ta rupa se popunjava preko pleća radnika na internetu. Setili su se sada svih nas kada im treba novac potrošen na gradnju stadiona, pravljenje logotipa javnih preduzeća, dok opraštaju dugove najvećim dužnicima. Podržite nas – i vi ste na udaru koji neće prestati sutra“, naveli su iz Udruženja radnika na internetu.


PROČITAJTE I:

ART MARKET ⇒ OTVOREN POZIV STVARAOCIMA!


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.