Ljudi
moja-kafica
moja-kafica
ljudi/14.01.2019.

VIDEO: Ibarski marš, treći dan

ljudi
  • Đorđe M. Đoković / Facebook: Lokalni front
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Đorđe M. Đoković / Lokalni frontGrupa aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva koji su u subotu peške krenuli iz tog grada prema Beogradu, stigla je do Lazarevca, gde će prenoćiti, na kraju trećeg  dana protestnog pešačenja pod nazivom „Ibarski marš“, dug više od 170 kilometara.

Plan im je da do 16. januara stignu u prestonicu na dan godišnjice ubistva Olivera Ivanovića i protesta zakazanog tim povodom. Kako su najavili, na društvenim mrežama, učesnici marša kretaće se gotovo isključivo Ibarskom magistralom.

Predrag Voštinić, lider Lokalnog fronta izjavio je da su pešaci fizički dobro, pozitivnog raspoloženju i da ih podrška koju imaju drži u dobrom stanju. Ipak, počele su poteškoće sa žuljevima i grčevima u nogama. Kako kaže, malo je lakše bilo pešačiti na temperaturi ispod nule, nego na plusu zbog količine odeće koju imaju na sebi.

– Ne očekujemo da nam bude lakše, nego samo teže. Ali preteći će neko od nas – šali se Voštinić.

Namera ovog poduhvata članova Lokalnog fronta je želja da se pokaže da postoje ljudi van Beograda koji protestuju i da se ne sme preći preko politički motivisanog ubistva. Voštinić je uoči pohoda rekao da i da šetnja za ljude van Beograda ima mnogo dublji smisao nego za žitelje prestonice. „Za neke od nas to je bukvalno pitanje opstanka“, rekao je Voštinić.


PROČITAJTE JOŠ:

LIBERSION: U BEOGRADU JE SVIMA DOSTA

ORVEL JE MALO DETE ZA NAS

ODAVNO NAM NIJE SMEŠNO


Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd: Doček za Lokalni front

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd pozvala je u nedelju građane da dođu na jedan od punktova, koje će organizovati na pet lokacija u Beogradu, kako bi razgovarali i iskazali podršku aktivistima Lokalnog fronta na njihovoj poslednjoj deonici puta od Kraljeva.

Lokacije punktova su: Petlovo brdo - Borići, Vidikovac (kod OMV pumpe), Cerak Vinogradi, Ada Ciganlija i BIGZ.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.