Ljudi
ljudi/13.01.2019.

Ibarski marš sve bliži Beogradu

ljudi
  • Đorđe M. Đoković / Facebook: Lokalni front Valjevo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Djokovicpfotography / Facebook: Lokalni front Valjevo


Grupa aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva koji su u subotu peške krenuli iz tog grada prema Beogradu, stigla je do Ljiga, gde će prenoćiti, na kraju drugog dana protestnog pešačenja pod nazivom „Ibarski marš“, dug više od 170 kilometara.

Članovi Lokalnog fronta Valjevo kod Ljiga su sačekali aktiviste iz Kraljeva, a nekoliko Valjevaca se pridružilo pešačenju ka prestonici.

Aktivisti su u nedelju prešli planinu Rudnik i nastavili Ibarskom magistralom ka prestonioci, gde nameravaju da stignu 16. januara, na dan godišnjice ubistva Olivera Ivanovića i priključe se protestu koji je zakazan tim povodom.

Predstavnik Lokalnog fronta Predrag Voštinić izjavio je da se jedan od članova ekipe ne oseća dobro, da je dobio grčeve od zime u nozi i lombalnom delu.

„Prilično nepripremljeni smo krenuli na ovaj put, zagrizli smo prvi dan veliki zalogaj. Pešačili smo iz Kraljeva do Gornjeg Milanovca, a to je ozbiljna vežba i za ljude u dobroj formi“, rekao je Voštinić.


PROČITAJTE JOŠ:

LIBERSION: U BEOGRADU JE SVIMA DOSTA

ORVEL JE MALO DETE ZA NAS

ODAVNO NAM NIJE SMEŠNO


On je kazao da im podrška građana daje snagu, kako ona koju dobijaju na društvenim mrežama, tako i od ljudi koji ih prepoznaju na ulici, pozdravljaju i sviraju iz kola.

Dodao je i da je jedno policijsko vozilo uvek u blizini njih.

„Mi nismo tražili policijsku pratnju, ali je imamo u slučaju da se nešto dogodi. Pratila nas je čačanska, sada će policija iz Ljiga, i tako smenjuju se. Nisu nametljivi, s vremena na vreme vidimo policijsko vozilo“, kazao je on.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd: Doček za Lokalni front

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd pozvala je u nedelju građane da dođu na jedan od punktova, koje će organizovati na pet lokacija u Beogradu, kako bi razgovarali i iskazali podršku aktivistima Lokalnog fronta na njihovoj poslednjoj deonici puta od Kraljeva.

Lokacije punktova su: Petlovo brdo - Borići, Vidikovac (kod OMV pumpe), Cerak Vinogradi, Ada Ciganlija i BIGZ.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.