Ljudi
moja-kafica
moja-kafica
ljudi/15.01.2019.

Heroji Ibarskog marša nadomak Beograda

ljudi
  • Đorđe M. Đoković /Facebook /Lokalni front
Autor fotografije:
Kaleidoskop media 


Predstavnici Lokalnog fronta iz Kraljeva posle četiri dana pešačenja stigli su do Meljaka i sada je već jasno da će ostvariti svoj cilj i sutra po planu stići u prestonicu.

Desetak aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva krenulo je 12. januara pešice iz Kraljeva  za Beograd da bi sutra, 16. januara, stigli da prisustvuju obeležavanju godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Na ovaj svojevrsni protest, Lokalni front se odlučio da bi, kako kažu, "odali počast žrtvama samovlašća u Srbiji".

U izjavi za televiziju N1 Vladan Slavković, jedan od članova Lokalnog fronta kaže:

- Pada na pamet Čerčilova izjava da će ovo biti kraj početka, na dugom putu koji će doneti državu Srbiji. Država je nestala, nalazimo se pred prestonicom jedne države koja više ne postoji.

Odgovarajući na pitanje zašto su šetnju nazvali "Ibarski marš", rekao je da Ibar povezuje i Kosovsku Mitrovicu i Kraljevo i sudbine ljudi.

- Uvek je bilo nekako drago i lepo izgleda kada se pojavi 10, 15 promrzlih ljudi, ponude nam čaj, rakiju, nešto da se pojede, a nama je želja da stignemo, samo da se presvučemo", rekao je Slavković.

PROČITAJTE JOŠ:
LIBERSION: U BEOGRADU JE SVIMA DOSTA
ODAVNO NAM NIJE SMEŠNO


Kaže da je to što izdržavaju tako dugu šetnju pitanje volje, a da će stopala platiti cenu kada sve prođe.

- Očekujemo da ćemo sutra oko podneva biti u takozvanim borićima na Petlovom brdu. Odatle će se kolona formirati i ići svojim putem. Poruka je veoma jednostavna - ima nas više", rekao je Vladan Slavković. 

Ovaj potez aktivista prati se na društvenim mrežama. Tviteraši šeruju video klipove, fotografije ljudi koji idu peške za Beograd. Automobil sa rezervnom hranom, vodom, odećom, lekovima je u krugu od pet kilometara za svaki slučaj.

Tviteraši ih nazivaju herojima, a za njihovo raspoloženje i entuzijazam kažu da "potire svaki grč ili glupi plik". Aktivisti nose svetleće prsluke na kojima piše "Ibarski marš". Izvor: N1

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.