Ljudi
ljudi/13.03.2019.

Balvani ispred Skupštine Grada

ljudi
  • GO Stari Gard
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaStablo koje je posečeno na Kalemegdanu zbog izgradnje gondole predstavnici opštine Stari grad na čelu sa njenim predsednikom Markom Bastaćem odneli su i ostavili ga ispred Skupštine grada.

Kako se navodi u saopštenju te opštine, to su učinili da bi ukazali na neophodnsot obustavljanja uništavanja Kalemegdana, koji su prema njihovim navodima "okupirale gradske vlasti na čelu na gradonačelnikom poznatim pod nadimkom Fikus 2.0 i večitim zamenikom Goranom Vesićem".


Poštovani čitaoci, zbog pada Fejsbuka molimo vas da nas pratite direktno na portalu, kako bi bili sigurni da nećete propustiti najvažnije vesti. O padu društvenih mreža, koji se dogodio danas čitajte OVDE.


"U trenutku kada je Beograd svrstan u jedan od najzagađenijih gradova na svetu, svaki park, svako drvo i svaka zelena površina su dragoceni, a dvojac koji je na čelu grada nastavlja sa štetnim i nestručnim projektima, koji su suštinski protivni interesima građana", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tako negirali da opština Stari grad na bilo koji način učestvuje u seči stabala, a gradskim čelnicima preneli poruku "očajnih građana koji su isprovocirani i revoltirani nastavljanjem uništavanja grada".

Zbog pripremnih radova koji su planirani na trasi buduće žičare, koja će se graditi od maja i spojiti Kalemegdan i Ušće, radnici su počeli da seku zimzelena stabla na šetalištu kod beogradske Tvrđave.Podsećamo da je u Beogradu, na Kalemegdanu i u parku Ušće sa novobeogradske strane, juče počela seča stabala na površini na kojoj je planirana izgradnja gondole. Planirano je da u narednim danima bude posečeno 155 stabala.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić danas je izjavio da posle seče, već od sutra sledi sadnja novih stabala!


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.