Muzika
muzika/22.06.2022.

Festival Bluzika Muzika na Kalemegdanu

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo/Natalija Rajković

 

U ambijentu ušuškanog amfiteatra iza Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu tokom leta u tri termina, jednom mesečno, biće održan prvi Festival bluz, fank, soul, bluz rok i džez muzike pod otvorenim nebom “Bluzika muzika”. Prvi muzički događaj za ljubitelje ritma i gruva zakazan je za 25. jun od 17.30 časova, a dva naredna celodnevna mini festivala biće održana 16. jula i 6. avgusta. Ulaz na Festival biće otvoren već od 14 časova na dan nastupa.

Na prvom od tri festivalska dana, 25. juna nastupiće bendovi Nataleé, The Bad Week, Luka Malko Quartet, Gavrilo & The Principles i Nenad Zlatanović & Texas Flood.

U saradnji sa umetnicima sa alternativne muzičke scene organizator Festivala je klub Bluz i Pivo, poznatiji kao Bluzika,  jedan od retkih klubova u glavnom gradu koji već šest godina održava tradiciju žive svirke inspirisane crnim zvukom.

Festival “Bluzika Muzika” otvara kantautorka Natalija Rajković sa svojim open JAM projektom pod nazivom “Nataleé session”. Izuzetno talentovana pevačica i gitaristkinja će uz pomoć improvizacije, slobodnog stila, vatrenog glasa, u pratnji benda Nataleé koji čine delom muzičari iz njenog autorskog sastava: Aleksandar Dervišević - bas gitara; Branislav Dragović - live loop ritam mašina i skreč, a delom kolege iz drugih sastava: Ivan Klačar - saksofon, Andrija Hadžić - kahon i vokal i drugi gosti zagrejati binu unikatnim stilom koji diše u ritmu urban-džeza, regea, soula i latina. 

Nakon njene svirke podijum će se zatresti uz bend “The Bad Week”, bluz sastav iz Novog Sada koji čine Strahinja Jajić - vokal, gitara, Stefan Stefanović Gile - usna harmonika, Danijel Seethaler - bubnjevi, kahon. 

Muzičku tabatu dalje će predvoditi dečak koji obećava “Luka Malko” sa svojom gitarom i džez kvartetom koji zajedno sa njim čine Andreja Hristić - klavir, Aleksa Milijanović - bubanj i Nikola Marković - bas gitara. 

Kalemegdanska noć će doneti još jedno “funky” razgibavanje, a publika će imati priliku da uživa u najvećim hitovima funk - jazz - fusion svetske scene jer će bend “Gavrilo i Principi” svirati obrade najvećih hitova velikih muzičara kao što su: Herbie Hancock, Marcus Miller, Nils Landgren, Jose James, Jamiroquai, PRINC itd. Ovaj sastav čine šestorica genijalnih multi-instrumentalista: Gavrilo Janja Vlajinac - vokal/gitara, Kristijan Đorđević - klavir, vokal, tenor saksofon, Ivan Stanković - bas gitara, Mihajlo Anđelković - bubnjevi, Aleksa Marković - truba, trombon, flugel-horna i Danilo Mitić - alt saksofon, flauta.

Za sam kraj živih nastupa nastupiće legende domaće bluz-rok scene, čuveni Nenad Zlatanović sa svojim bendom “Texas Flood”. Super trio čine: Ivan Čukić - bas gitara, Vlada Golubović - bubnjevi i naravno Nenad Zlatanović gitara i vokal.

Jedinstvena cena ulaznice je 700 rsd i može se kupiti u klubu Bluz i Pivo, Cetinjska 15, a na dan koncerta na ulazu na Festival po ceni od 900 rsd.

Festivalska satnica za subotu 25. jun:

17:00 Nataleé Seška
18:30 The Bad Week
20:00 Luka Malko Quartet
21:30 Gavrilo & The Principles
23:00 Nenad Zlatanović & Texas Flood

O organizatoru:

Bluz i Pivo jedan je od retkih klubova u glavnom gradu koji već šest godina održava tradiciju žive svirke inspirisane crnim zvukom. Muzički pravci koji se svakodnevno čuju sa bine kluba u Cetinjskoj 15 su bluz, džez, soul, fank, rege... Pored eminentnih domaćih muzičara klub je ugostio i par svetskih umetnika. Osim već oformljenih sastava, dobar deo istorije kluba ispisali su "džemovi" ili svirke otvorenog tipa na kojima je muzički uzrastala talentovana omladina, a sada su članovi poznatih i autorskih bendova.


PROČITAJTE I: 

EKSKLUZIVNO: INTERVJU HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.