Ljudi
ljudi/12.03.2019.

Seča 155 stabala na Ušću i Kalemegdanu!

ljudi
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Savski nasip


U Beogradu je, u parku Ušće sa novobeogradske strane, rano jutros počela seča stabala na površini na kojoj je planirana izgradnja gondole. Planirano je da u narednim danima bude posečeno 155 stabala.

Građani na društvenim mrežama javljaju da je seča drveća počela i na Kalemegdanu.

Kako saznajemo, isečen je poveći broj stabala i na Beogradskoj tvrđavi.

Od jutros, radnici JKP "Zelenilo" rade na čišćenju terena.

Gondolu gradi JP Skijališta Srbije, a direktor ovog Javnog preduzeća Dejan Ćika danas je izjavio je da su počeli sa pripremnim radovima za izgradnju beogradske gondole.

Kako je Ćika istakao, seča se radi na osnovu rešenja, koje je izdao Gradski sekretarijat za komunalne poslove.


Poštovani čitaoci, zbog pada Fejsbuka molimo vas da nas pratite direktno na portalu, kako bi bili sigurni da nećete propustiti najvažnije vesti. O padu društvenih mreža, koji se dogodio danas čitajte OVDE.


"Na osnovu rešenja dobili smo i fakturu, po osnovu koje smo platili 25 miliona dinara Gradu Beogradu kao nadoknadu za posečena stabla. Ukupno na trasi ima 155 stabala, od kojih je na novobeogradskoj strani 108, a na strani Starog grada 47 stabala", rekao je Ćika.

Prema njegovim rečima, sve se obavlja po zakonu i u skladu sa rešenjem gradske komisije nadležnog Sekretarijata, pa "JKP Zelenilo Beograd" nesmetano radi na čišćenju terena i seči stabala.

Organizacija Ne davimo Beograd navela je na Fejsbuku da je “ovaj zločin odobren od Komisije za seču stabala, ali da i dalje nemaju građevinsku dozvolu ni dozvolu Ministarstva za zaštitu životne sredine.”


PROČITAJTE I:

RESTAURACIJA "POBEDNIKA" NA KALEMEGDANU


Radovi na izgradnji gondole od Ušća do Kalemegdana, prema najavama gradskih čelnika, počinje do kraja ove godine.

Gondola će koštati oko milijardu i osamsto miliona dinara, od čega će 600 miliona obezbediti Grad Beograd, a ostalo Ministarstvo turizma i telekomunikacija.

Izvođači radova su firme "Leitner S.p.a Vipiten", KOTO, "Elkoms" i "Del ing".

Atrakcija koja će povezivati Kalemegdan i Ušće biće duga oko jednog kilometra.

Ovo je drvo na Kalemegdanu koje mnogi pamte, a koje je isečeno u toku dana. Zbog izgradnje gondole Beograđani su jutros ostali bez omiljenog drveta na Kalemegdanu, a prema lavini komentara na društvenim mrežama drvo je sa sobom odnelo mnogo uspomena i sećanja.POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Ana
18.06.2019.

Šteta što ima mnogo budala na ovom svetu.

User
Komsija
13.03.2019.

I PRIRODA CE BITI PROTIV OVAKVIH.....

Vidi sve komentare