Ljudi
ljudi/2.04.2019.

1 od 5 miliona: Studentski marš u subotu

ljudi
  • Lela Milivojević
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaZa osamnaesti po redu protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu, koji će biti održan u subotu, 6. aprila najavljena je šetnja građana od zgrade Vlade do televizije Pink. Građanima će se pridružiti studenti koji će se prethodno okupiti u Studentskom gradu i odatle peške doći do zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ saopštili su da će studentskoj šetnji prethoditi koncert muzičara i autora pesme sa protesta „Barbara – the singing bot“, Sevdahbaby, a okupljenima će se obratiti profesor Oliver Tošković.

„Mladi ne smeju biti teret ovoj državi, u kojoj za njih nema posla bez partijske knjižice. U kojoj se diploma stiče novcem, a ne trudom i radom“, navodi se u saopštenju i dodaje da „mladi ne smeju više biti oni koji nakon sticanja diplome čekaju vizu za inostranstvo, već jedina budućnost Srbije“.

Studenti će u protestnu šetnju krenuti od Studentske ulice do ulice Pariskih komuna odakle će se preko Bulevara Mihajla Pupina uputiti ka Brankovom mostu i dalje nastaviti Brankovom ulicom, preko Zelenog venca, Prizrenskom ulicom preko Terazija, pa potom ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša gde će se pridružiti ostalim učesnicima protesta kod zgrade Vlade, odakle će svi zajedno krenuti prema televiziji Pink.

Podsetimo, na „veliki marš“ do Pinka građane je na poslednjem protestu pozvao glumac Branislav Lečić. On je rekao da ga je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović pozvao da gostuje kako bi inicirali Utisak nedelje, a Lečić mu je tom prilikom poslao odgovor: „Ne gostujem na Pinku, ali ću doći sa građanima“.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ pozvali su građane da se pridruže studentima u subotu na velikom studentskom maršu u 16 časova iz Studentskog grada na Novom Beogradu, ka Vladi.

„Šetnju pokreću studenti, ali svi ljudi su dobordošli“, poručili su organizatori i dodali da se time slavi i Dan studenata, 4. april.


PROČITAJTE I:

PONIŽENJE SRBIJE U KULTURNOM CENTRU SRBIJE U PARIZU

SMENITI AMBASADORKU SRBIJE U PARIZU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.