Kuhinja
kuhinja/7.08.2021.

Zlatibor: "Dani pastrmke" u Ljubišu

kuhinja
  • Rako Smiljanić / Ljubiš
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Tradicionalna manifestacija „Dani pastrmke“ biće održana u nedelju 8. avgusta u Ljubišu.

Otvaranje manifestacije je u 11 časova, a program obuhvata: takmičenje u pripremanju riblje čorbe i pastrmke, sportska takmičenja, a nakon proglašenja pobednika biće upriličen muzičko zabavni program.

Ljubiš, Foto: Wikipedia/Фото

Manifestacija „Dani pastrmke“ održava se tokom avgusta, u zlatiborskom selu Ljubiš. „Dani pastrmke“ imaju za cilj promociju najvećeg brenda ovog živopisnog sela-ljubiške pastrmke. Ljubiška pastrmka predstavlja vrstu kalifornijske pastrmke, a svoj prepoznatljiv ukus može pre svega da zahvali pogodnim klimatskim uslovima sela Ljubiš. Pastrmka se u ovom selu uzgaja na čak pet ribnjaka, kojima se opslužuju restorani širom Zapadne Srbije.

Prijave za sportska takmičenja na broj 061 66 70 717. Svi učesnici takmičenja dobijaju gratis karte za vožnju gondolom.

Foto: Pixabay/robertcg


Tekst je deo projekta “Čajetina-kulturna razglednica” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

LETNJI ULIČNI ERSKI KABARE NA ZLATIBORU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.