Kuhinja
kuhinja/14.06.2024.

Srpski Kitchen TV osvaja i tursko tržište

kuhinja
  • Kitchen TV
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Kitchen TV

 

Kitchen TV, jedini srpski kulinarski TV kanal, izašao je iz regionalnih okvira i postao internacionalni brend - od 11. juna turski državni operater Turksat Kablo TV, jedan od najvećih operatera u ovoj zemlji sa više miliona korisnika, uvrstio je ga je u osnovnu ponudu TV kanala.

Inače, u programu Kitchen TV, koji je u potpunosti posvećen najboljoj balkanskoj hrani, piću i živoj zabavi, kuvanju, nutricionizmu, turizmu, kulturi, tradiciji, ali i zdravim životnim navikama, mogu da uživaju i gledaoci u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Slovačkoj. 

Siniša Đokić, direktor Kitchen TV, ističe da je potpisivanjem ugovora sa turskim državnim kablovskim i satelitskim TV operaterom, ovaj kanal dokazao da je moguće da se domaći TV sadržaj plasira i van nacionalnih i regionalnih okvira, ako je kvalitetan i zanimljiv.

- Ovo je prvi put da se bilo koji kablovski TV kanal iz Srbije emituje u Turskoj. Kitchen TV je jedini TV kanal, koji je potekao sa ovih prostora i doživeo ovaj vid internacionalizacije. Sama činjenica da je Turska jedna od najmnogoljudnijih zemalja ovog dela sveta, sa ogromnom dijasporom u Evropi i jakim uticajem na okolne azijske zemlje, dovoljno govori. Turska je i veliko tržište za sve vrste robe, pa verujem da će i srpski, ali i privrednici iz regiona, naći interes da se reklamiraju na kanalu. Kitchen TV će prerasti u jak, internacionalni TV brend, koji će postepeno dodavati sadržaje drugih nacionalnih kuhinja, a ne samo balkanske, kao do sada. Sledeći korak je digitalizacija programa kroz pravljenje OTT platforme. Na taj način Kitchen TV će biti dostupan za gledanje u celom svetu, a sadržaj će biti lokalizovan na više jezika - naglašava Siniša Đokić.

Kitchen TV će se ponudi Turksat Kablo TV emitovati na poziciji 355. Prijatno gledanje!


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

ŠLJIVOVICA NA UNEKSOVOJ LISTI KULTURNE BAŠTINE

NAJPOZNATIJE VOĆNE TORTE IZ CELOG SVETA

UŽIČKA SVADBA - POD KONCERTNOM PALICOM ČAUŠA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE

 

 

 


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.