Identitet u amanet
identitet u amanet/28.12.2019.

Mitropolija: Strategija odbrane hramova

identitet-u-amanet
  • Wikipedia / Cetinjski manastir
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / VijestiMitropolija crnogorsko-primorska (MPC) napraviće do Badnjeg dana strategiju odbrane hramova SPC, nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojen Zakon o slobodi veroispovesti i uverenja, čijom primenom bi mogla biti dovedena u pitanje imovina Mitropolije, pišu podgoričke "Vijesti".

"Unutar gradova treba da se organizuju sveštenici, hramovi u kojima služe i vjernici. Do Badnjeg dana znaće se sve", rekao je za Vijesti sagovornik iz MCP-a.

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije je neposredno nakon usvajanja zakona, u noći između četvrtka i petka, pozvao vernike da se u mestima u kojima stanuju formiraju "odbori i bratstva za odbranu svetinja".

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero ukazala je na "važnost konstruktivne političke rasprave u parlamentu", navodeći da su upoznati sa tim da je Skupština usvojila Zakon o slobodi veroispovesti.

Demokratski front će ubuduće aktivnosti usklađivati sa MCP, a njegovi potezi zavisiće i od stava Državnog tužilaštva koje je pokrenulo postupak protiv trojice poslanika tog saveza Milana Kneževića, Andrije Mandića i Miluna Zogovića, rečeno je Vijestima.

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i poslanik Milun Zogović pušteni su jutros iz pritvora, javljaju crnogorski mediji.

Mitropolija je saopštila da će na svim hramovima, na svaka dva sata, zvoniti zaupokojena zvona do Božića i da će posle večernjih službi biti služen Moleban Presvetoj Bogorodici koji se služi u nevoljama i iskušenjima koja snađu Crkvu Božiju i njene verne.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

CRNA GORA: BATINE I ZAKON O NESLOBODIPOVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.