Aktuelno
aktuelno/20.08.2021.

O hrišćanstvu i seksualnoj revoluciji

aktuelno
  • zlatibor.org.rs
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

U petak, 20. avgusta u 19 časova u porti hrama Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru biće održano predavanje i razgovor na temu knjige "Hrišćanstvo i seksualna revolucija". Gost predavač je autor knjige Vladimir Dimitrijević.

Kako autor u knjizi ističe postoje izvesne aksiome društvenih nauka koje su zasnovane na milenijumskim iskustvima čovečanstva. Među njima su i ove: nemoral vodi do razaranja porodice; razaranje porodice vodi društvenoj nestabilnosti; društvena nestabilnost vodi slomu civilizacije.

Ovo su teme predavanja koje će biti održano na Zlatiboru.


Iz knjige "Hrišćanstvo i seksualna revolucija":

Seksualni promiskuitet, bračno neverstvo i pornografija dovode do širenja polno prenosivih bolesti, razvoda i razgradnje porodice, a to znači nestabilnost socijuma, nestanak građanskih vrlina, pad nivoa obrazovanja, a porast kriminala, otuđenja i samoubistava među mladima. Da bi se obnovilo društvo, neophodna je obnova istinske ljubavi, roditeljstva i porodičnosti. Istoričar Arnold Tojnbi je istakao: “Od dvadeset i jedne značajne civilizacije, devetnaest ih je palo ne zbog toga što su poražene spolja, nego zbog moralnog propadanja iznutra“.


Tekst je deo projekta “Čajetina-kulturna razglednica” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

MEĐUNARODNI FESTIVAL SPORTSKOG FILMA NA ZLATIBORU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.