Moda
moda/15.07.2019.

Dejvid Bouvi & Barbi: Zigi Stardast lutka

moda
  • MATTEL / Barbie® David Bowie
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: MATTEL


 

Najnovije ograničeno izdanje Barbi lutke odaje počast ikoni pop muzike Dejvidu Bouviju  i njegovom alter egu Zigi Stardastu.

Proizvođač igračaka Mattel lansirao je Zigi Stardast lutku sa ograničenim količinama u čast 50. godišnjice revolucionarnog hita iz 1969. godine "Space Odditi".

Dizajneri nove lutke posvetili su veliku pažnju kultnoj estetici Stardasta, sa crvenom kosom, crnim lakom za nokte, plavim i narandžastim senkama za oči, srebrnim minđušama i Bouvijevom zaštitnom zlatnom bojom.

Lutka takođe nosi pevačevo poznato svemirsko odelo i crvene čizme sa platformom. Dizajn je namenjen da oda počast Bouviju koji je „bio i ostaje jedinstveno ime u savremenoj kulturi“ i „čije dramatične muzičke transformacije nastavljaju da utiču i inspirišu“, navodi se u saopštenju Mattel-a.

Ovo nije prvi put da je Barbie eksperimentisala sa novim stilom. Poslednjih godina kompanija je izdala razne specijalne lutke u pokušaju da diverzifikuje brend Barbie i dopre do šireg kruga kupaca.


A šta je o Dejvidu Bouviju za naš magazin rekao pijanista Majk Garson, jedan od njegovih najpouzdanijih saradnika pročitajte OVDE.


Poslednjih godina Mattel je stvorio široku lepezu lutaka ograničenog izdanja. U februaru, Mattel je najavio nove dodatke svojoj modnoj Barbiki, dodajući Barbi sa pletenim teksturama za kosu, novim tipovima tela i invaliditetom. Jedna linija Barbika sada ima invalidska kolica, a druga lutka je lansirana sa protetskom nogom.

Kompanija se takođe udružila sa raznim kućama, uključujući Christian Dior, Givenchi, Vera Vang, Ralph Lauren i Oscar de la Renta, za stvaranje specijalnih lutaka.

Barbi lutka Dejvid Bouvi takođe dolazi u posebnom pakovanju sa slikama iz Bouvijeve rane karijere, što ga čini savršenim dodatkom kolekcionarskom setu.

Lutka se već može kupiti u Barbi onlajn šopu po ceni od 50 dolara.


PROČITAJTE JOŠ: 

STIVEN ŠAPIRO O DEJVIDU BOUVIJU - FOTOGRAF SA VRHA SVETA

MEKASLIN - BOUVI JE DAO DUBLJU DIMENZIJU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.