Moda
moda/15.07.2019.

Dejvid Bouvi & Barbi: Zigi Stardast lutka

moda
  • MATTEL / Barbie® David Bowie
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: MATTEL


 

Najnovije ograničeno izdanje Barbi lutke odaje počast ikoni pop muzike Dejvidu Bouviju  i njegovom alter egu Zigi Stardastu.

Proizvođač igračaka Mattel lansirao je Zigi Stardast lutku sa ograničenim količinama u čast 50. godišnjice revolucionarnog hita iz 1969. godine "Space Odditi".

Dizajneri nove lutke posvetili su veliku pažnju kultnoj estetici Stardasta, sa crvenom kosom, crnim lakom za nokte, plavim i narandžastim senkama za oči, srebrnim minđušama i Bouvijevom zaštitnom zlatnom bojom.

Lutka takođe nosi pevačevo poznato svemirsko odelo i crvene čizme sa platformom. Dizajn je namenjen da oda počast Bouviju koji je „bio i ostaje jedinstveno ime u savremenoj kulturi“ i „čije dramatične muzičke transformacije nastavljaju da utiču i inspirišu“, navodi se u saopštenju Mattel-a.

Ovo nije prvi put da je Barbie eksperimentisala sa novim stilom. Poslednjih godina kompanija je izdala razne specijalne lutke u pokušaju da diverzifikuje brend Barbie i dopre do šireg kruga kupaca.


A šta je o Dejvidu Bouviju za naš magazin rekao pijanista Majk Garson, jedan od njegovih najpouzdanijih saradnika pročitajte OVDE.


Poslednjih godina Mattel je stvorio široku lepezu lutaka ograničenog izdanja. U februaru, Mattel je najavio nove dodatke svojoj modnoj Barbiki, dodajući Barbi sa pletenim teksturama za kosu, novim tipovima tela i invaliditetom. Jedna linija Barbika sada ima invalidska kolica, a druga lutka je lansirana sa protetskom nogom.

Kompanija se takođe udružila sa raznim kućama, uključujući Christian Dior, Givenchi, Vera Vang, Ralph Lauren i Oscar de la Renta, za stvaranje specijalnih lutaka.

Barbi lutka Dejvid Bouvi takođe dolazi u posebnom pakovanju sa slikama iz Bouvijeve rane karijere, što ga čini savršenim dodatkom kolekcionarskom setu.

Lutka se već može kupiti u Barbi onlajn šopu po ceni od 50 dolara.


PROČITAJTE JOŠ: 

STIVEN ŠAPIRO O DEJVIDU BOUVIJU - FOTOGRAF SA VRHA SVETA

MEKASLIN - BOUVI JE DAO DUBLJU DIMENZIJU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box