Ljudi
ljudi/3.08.2019.

Pomozimo da mališan iz Sombora ozdravi!

ljudi
  • Privatna arhiva
Autor fotografije:

Kaleidoskop media- Naš drugar Rade Peurača pre pet meseci je oboleo od karcinoma pankreasa. U našoj zemlji više ne mogu da mu pomognu, iz tog razloga sledeće sedmice putuje u London. Tu nastupamo mi... Naše malo Radetu će značiti mnogo! Očekujemo uskoro i SMS za pomoć Radetu, dotle koliko god smo u mogućnosti da uplatimo na račun oca Radeta i majke Deve Peruače, objavljeno je u javnoj grupi na Fejsbuku "Za Radeta do Londona!!!", koja je juče napravljena kako bi se pomoglo mališanu.

Pozivamo naše čitaoce da se uključe u humanitarnu akciju za desetogodišnjeg Radeta. Instrukcije za uplate su na kraju teksta.

Rade, koji je učenik četvrtog razreda OŠ "Ivo Lola Ribar" ima 10 godina i pre pet meseci je oboleo od karcinoma pankreasa. Za to vreme mališan leži u bolnici u Novom Sadu. Lekari su uspostavili tri različite dijagnoze, od kojih je poslednja tumor pankreasa sa karcinomom na trbušnoj maramici.

Kako je Radetova mama izjavila lekari u Srbiji više ne mogu pomoći, smatraju da Rade neće dobiti ovu bitku.

Za ovih pet meseci Rade je imao četiri hemoterapije ali naši doktori su tu stali, pa je porodica je potražila pomoć u inostranstvu. Sledeće nedelje bi trebali da krenu za London, jer su tamošnji lekari pregledali njegovu istoriju bolesti i roditeljima rekli da dođu.- Nastavljamo borbu za svoje dete, jer kao roditelji ne možemo i nećemo da dozvolimo da naše dete izgubi bitku, kaže majka Deva Peurača.

Mališan Rade Peurača se raduje na vest da će dobiti sestricu. Pomozimo ovoj porodici da prebrodi težak period i da Rade dočeka sa radošću novog člana porodice.

U bitku za izlečenje mališana su se uključili i njegovi drugari, koji su danas prikupljali novčana sredstva na Dečijoj pijaci u Somboru. Akcija je kratko trajala zbog kiše, a 
Uprava Dečije pijace u Somboru je odlučila da sva novčana sredstva od naplate pijačarine u subotu 10.8. donira u humanitarne svrhe za izlečenje, kako su naveli "njihovog stalnog prodavca na pijaci".Računi za uplatu za Radeta Peuraču:

Račun oca - Predrag Peurača

VII Vojvođanske udarne brigade 22, Sombor

340-32620329-12 Erste banka 

Majka Deva Peurača

VII Vojvođanske udarne brigade 22, Sombor

160-5800101559690-46 Banka Intesa 

Za uplate iz inostranstva:
IBAN: RS35340000003262032912
SWIFT: GIBARS22

I u nastavku fotografije instrukcija za uplate iz insotranstva.
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.