Teatar
teatar/26.12.2021.

Humanitarno izvođenje "Teorije struna"

teatar
  • Maja Ven
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Maja Ven

 

U Domu kulture „Studentski grad" 26. decembra sa početkom u 20 časova biće izvedena predstava „Teorija struna". 

Sav prihod od izvođenja predstave će biti iskorišćen kao podrška Jeleni Hasić iz Rume, samohranoj majci, koja je obolela od karcinoma unutrašnjeg žučnog kanala, a koji je metastazirao na jetru i druge organe. Njoj je potrebna pomoć zajednice da bi nastavila dalje lečenje. Ulaznice nemaju fiksnu cenu, već publika prema mogućnostima i ako je u prilici, može priložiti donaciju za Jelenu. 

Predstava "Teorija struna" je nastala kao rezultat ko-autorskog rada žena koje su u dobi između 50 i 60 godina i koje su nekada plesale u studiju Dubravke Maletić. Sada, 30 godina nakon poslednjeg zajedničkog nastupa, okupile su se kako bi promišljale o sebi, promenama koje su se u međuvremenu dogodile, svojoj poziciji u društvu koje se takođe menja, očekivanjima od „žene određene dobi" na koja ne pristaju i svojim intimnim pričama o kojima žele da govore. 

Predstava je imala premijeru i prva izvođenja u Beogradu (Narodno pozorište, Bitef teatar), a gostovala je i u Zrenjaninu i Užicu. Ovo, ponovno izvođenje u Beogradu će uključiti i žene koje će pre nastupa učestvovati u radionici, a onda zajedno sa autorkama predstave, nastupati 26. decembra. 

Koreografija i izvođenje: Branka Milenković, Danijela Pantić, Marina Maraš, Stanislava Raičević, Svetlana Đurović i učesnice radionice

Koncept i dramaturgija: Marko Pejović

Kostimograf: Boris Čakširan

Muzička urednica: Dragana Pantić

Produkcija: Centar za umetnost pokreta PERPETUUM

Finansijska podrška: Internacionalni klub žena Beograd.

Podrška u realizaciji: Dom kulture Studentski grad i Kulturni centar Magacin


PROČITAJTE I: 

DKC: SNIMATELJI U SRPSKOM IGRANOM FILMU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.