Aktuelno
aktuelno/28.07.2021.

Humanitarna etno kosidba na Zlatiboru

aktuelno
  • Gordana Tadić / Zlatibor
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo/Čajetina

 

Druga etno kosidba „Tradicijom ka budućnosti“ biće održana u subotu 31. jula od 13 časova na Zlatiboru, na lokaciji Svopolje u Šljivovici, u blizini crkve. Ovogodišnja kosidba je humanitarnog karketera „Za Martin napredak“. Svi ljudi dobre volje mogu poslati SMS 916 na 3030 za Martu Pavlović.

U okviru manifestacije, pored kosidbe, biće upriličen i kulturno umetnički program. Nastupiće Izvorna pevačka grupa iz Šljivovice, izvođači pesama iz vika, frulaši, orkestar „Čudo“, kao i recitatori. 

Organizatori i pokrovitelji su: kosci Šljivovice, Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Sportski centar Čajetina.

Podsećamo i na bogat program Zlatiborskog kulturnog leta u okviru kojeg će u sredu 28. jula u 20 časova na pozornici Kraljevog trga biti ponovo prikazana predstava „Zlatiborsko zlato“ u organizaciji i pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Ovaj zanimljiv interaktivni program u vidu glumačkog igrokaza premijerno je postavljen na pozornici Kulturnog centra Zlatibor 29. decembra 2020. godine prilikom najave svečanog otvaranja Gold gondole. 

Ovog puta u proširenom sastavu i na velikoj sceni zlatiborskog Kraljevog trga glumci Vanja Kovačević, Ivana Pavićević, Dejan Maksimović, Hadži Nemanja Jovanović, Slobodan Ljubičić i Momčilo Murić po tekstu Staše Petrović  i režiji Darka Kamarita vode publiku u svojevrstan vremeplov dočaravajući nekoliko epoha razvoja i anegdota o imenu Zlatibora. Publika će u interakciji sa glumcima doći do odgovora zašto je zlatna planina zapravo zlatna.

U petak 30. jula u 19 casova na platou ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru predavanje pod nazivom "Savremeni čovek i savremeni svet" održaće glumac Nebojsa Dugalić.

Za subotu 31. jul  sa početkom u 21.00 čas na Kraljevom trgu na Zlatiboru najavljen je koncet Marije Šerifović, srpske pevačice i muzičkog producenta. Šerifović je donela pobedu Srbiji na Pesmi Evrovizije 2007. sa pesmom "Molitva" i do danas je jedina pobednica Pesme Evrovizije u našoj zemlji.

U petak 30. jula u 20 časova u starom parku u Čajetini biće održan koncert Dženana Lončarevića.


Tekst je deo projekta “Čajetina-kulturna razglednica” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

NEDELJA KULTURNIH DOGAĐAJA NA ZLATIBORU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.