Klik na svetlost
klik na svetlost/28.11.2018.

Da Vasilije pobedi bolest!

klik-na-svetlost
  • Privatna arhiva
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaPetogodišnji Vasilije Radović iz Beograda je veseli mališan koji ne može da sedi i hoda. Vasilije je rođen kao zdravo dete, kome su se roditelji nadali i koga su čekali nekoliko godina. Oko četvrtog meseca njegovo zdravstveno stanje se menja, pojavljuju se epileptični napadi. 

Na Institutu za majku i dete provodi tri meseca i biva otpušten sa  dijagnozama: epileptička encefalopacija, arx encefalopacija, hipotonija mišića i usporen psihomotorni razvoj. Sa Instituta prelazi na Institut za neurologiju i psihijatriju dece i omladine u Beogradu, gde se i danas leči od epilepsije i poremećaja razvoja mešovitog tipa.

 

I pored teških i retkih dijagnoza, porodica nije klonula duhom, već otpočinje borbu za Vasilijevo ozdravljenje. Od samog izlaska sa Instituta, fizioterapeuti se zajedničkim snagama sa roditeljima malog Vasilija bore  za  njegov  napredak. I pored  uloženih napora, Vasilije samostalno ne sedi i ne hoda. 

Ovaj dečak je uvek nasmejan i veseo, voli da se igra i da mu se priča. Intelektualno je očuvan i izgovara nekoliko reči. Njegov najveći problem su epileptični napadi koji se povremeno javljaju i zbog kojih mu se radi dijagnostika na epileptičnu encefalopatiju u Španiji, a čiji se rezultati čekaju. 

Borimo se zajedno sa Vasilijem da dobije ovu životnu utakmicu, olakšajmo mu detinjstvo tako što ćemo mu omogućiti sredstva za rehabilitaciju u banjskim uslovima, fizikalnu terapiju, hipo i hidro terapije, logopeda, defektologa, medicinska pomagala, dalju dijagnostiku i operacije. 

Pomozimo Vasiliju! Upišimo 552 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka E-DONIRAJ. 

Za Vasilijevu nadu u bolje sutra! Budimo humani! 

Uplata na račune: 

Dinarski: 160-516433-61

Devizni: 00-540-0004212.1

IBAN broj: RS35160005400004212128

SWIFT/BIC: DBDBRSBG
 

SMS donacija: 

Za poruke iz Srbije: 

Upiši 552 i pošalji SMS na 3030

Cena poruke je 200 din (PDV se ne naplaćuje) 

Za poruke iz inostranstva: 

Upiši human552 i pošalji SMS na 455

Cena poruke je 20 CHF

 

 

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box