Klik na svetlost
klik na svetlost/28.11.2018.

Da Vasilije pobedi bolest!

klik-na-svetlost
  • Privatna arhiva
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaPetogodišnji Vasilije Radović iz Beograda je veseli mališan koji ne može da sedi i hoda. Vasilije je rođen kao zdravo dete, kome su se roditelji nadali i koga su čekali nekoliko godina. Oko četvrtog meseca njegovo zdravstveno stanje se menja, pojavljuju se epileptični napadi. 

Na Institutu za majku i dete provodi tri meseca i biva otpušten sa  dijagnozama: epileptička encefalopacija, arx encefalopacija, hipotonija mišića i usporen psihomotorni razvoj. Sa Instituta prelazi na Institut za neurologiju i psihijatriju dece i omladine u Beogradu, gde se i danas leči od epilepsije i poremećaja razvoja mešovitog tipa.

 

I pored teških i retkih dijagnoza, porodica nije klonula duhom, već otpočinje borbu za Vasilijevo ozdravljenje. Od samog izlaska sa Instituta, fizioterapeuti se zajedničkim snagama sa roditeljima malog Vasilija bore  za  njegov  napredak. I pored  uloženih napora, Vasilije samostalno ne sedi i ne hoda. 

Ovaj dečak je uvek nasmejan i veseo, voli da se igra i da mu se priča. Intelektualno je očuvan i izgovara nekoliko reči. Njegov najveći problem su epileptični napadi koji se povremeno javljaju i zbog kojih mu se radi dijagnostika na epileptičnu encefalopatiju u Španiji, a čiji se rezultati čekaju. 

Borimo se zajedno sa Vasilijem da dobije ovu životnu utakmicu, olakšajmo mu detinjstvo tako što ćemo mu omogućiti sredstva za rehabilitaciju u banjskim uslovima, fizikalnu terapiju, hipo i hidro terapije, logopeda, defektologa, medicinska pomagala, dalju dijagnostiku i operacije. 

Pomozimo Vasiliju! Upišimo 552 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka E-DONIRAJ. 

Za Vasilijevu nadu u bolje sutra! Budimo humani! 

Uplata na račune: 

Dinarski: 160-516433-61

Devizni: 00-540-0004212.1

IBAN broj: RS35160005400004212128

SWIFT/BIC: DBDBRSBG
 

SMS donacija: 

Za poruke iz Srbije: 

Upiši 552 i pošalji SMS na 3030

Cena poruke je 200 din (PDV se ne naplaćuje) 

Za poruke iz inostranstva: 

Upiši human552 i pošalji SMS na 455

Cena poruke je 20 CHF

 

 

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.