Ljudi
ljudi/14.01.2019.

Ni vatra nas neće zaustaviti

ljudi
  • Marija Janković
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaNakon obavljenog novinarskog zadatka u Kosovskoj Mitrovici, blizu administrativnog prelaza Jarinje zapalio se i potpuno izgoreo automobil Citroen C5 kojim se ekipa nedeljnika Vreme vraćala kući. Automobil je bio u vlasništvu Marije Janković, urednice fotografije ovog nedeljnika.

Kosovska policija je izvršila kratki uviđaj i zaključila da nema elemenata krivičnog dela iako nije pregledala snimke sigurnosnih kamera iz Kosovske Mitrovice gde su kola bila parkirana prethodne večeri, niti obavila forenzička ispitivanja. Time je izostala daljnja istraga, a osiguranje ne pokriva ovakav tip uništenja vozila.

Automobil za Marija Janković predstavlja neophodna sredstvo za rad. O čemu je reč, svedoči izuzetno visok kvalitet njenih fotografije iz Srbije, regiona i Evrope objavljenih u „Vremenu“ i brojnim drugim uglednim novinama. Bez automobila Marija je onemogućena da svakodnevno beleži stvarnost, a čitaoci ostaju uskraćeni za istinsku sliku sveta u kom žive.

Ukoliko i dalje želite da gledate istini u oči, omogućite Mariji Janković da se i dalje bavi svojim poslom. Učestvujte zato na dobrotvornoj aukciji njenih fotografija u subotu u 20:30 u Press kafeu, Kneza Mihaila 6, treći sprat. Na taj način pomažete nezavisno i slobodno novinarstvo, najugroženiju profesiju u Srbiji.

Dokažite da nas sve zajedno ni vatra ne može da zaustavi.

PROČITAJTE JOŠ:

LIBERSION: U BEOGRADU JE SVIMA DOSTA

IBARSKI MARŠ SVE BLIŽE BEOGRADU

ODAVNO NAM NIJE SMEŠNO


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.