Ljudi
ljudi/22.03.2019.

Kazna za „1 od 5 miliona“

ljudi
  • Printscreen / YouTube / Insajder
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Izvor: DanasPredstavnici organizacije „Jedan od pet miliona“ izjavili su da je njihov kombi, koji se kretao centralnim ulicama Beograda i sa razglasa emitovao poruke čelnicima RTS-a Draganu Bujoševiću i glavnom i odgovrnom uredniku Nenadu LJ. Stefanoviću, zaustavljen i novčano kažnjen zbog „oglašavanja bez dozvole“. 

Kako su predstavnici „1 od 5 miliona“ izjavili agenciji Beta, komunalni policajci zaustavili su vozilo oko 16 časova kod Tašmajdanskog parka i, kako su naveli, napisali kaznu od 10.000 dinara zbog kršenja Odluke o oglašavanju na teritoriji Beograda, odnosno zbog oglašavanja bez dozvole nadležnog organa, prenosi Danas.

„Prijavljen je kao performans, a ne kao reklama“, rekao je agenciji Beta Filip Cvijetinović koji se nalazio u kombiju i dodao da je „odluka politička i da je po sredi gušenje slobode govora“.

Cvijetinović je preneo da mu je komunlani policajac kazao da „ukoliko ne prestanu sa emitovanjem zvuka sa razglasa da će ih teretiti za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti“.

On je naveo da je sam performans prijavljen policiji za period od 21. do 23. marta u vremenskom periodu od 15 do 17 časova na ruti Slavija – Kralja Milana – Terazije – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Aleksandra – Beogradska ulica i Slavija.

„Pošto mediji nisu slobodni, ovo je jedan vid komunikacije sa građanima“, izjavio je za agenciju Beta Cvijetinović i dodao da su to „zahtevi za RTS, koji ne mogu da se čuju na RTS-u“.


PROČITAJTE I:

KALEMEGDANSKA STABLA - ZLOČIN I KAZNA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.