Ljudi
ljudi/23.03.2019.

"Daje se na znanje" kamioni po Beogradu

ljudi
  • Printscreen / YouTube
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaOd jutros se po Beogradu kreće kamion koji sa razglasa pušta govor kojim se opozicioni lideri predstavljaju u negativnom svetlu. Kamion je uočen na Vračaru, a kako javljaju građani viđen je i na Dorćolu, Crvenom Krstu, Slaviji, te je moguće da ih ima i više.

Da li je ovo odgovor na perfomans koji su juče izveli predstavnici organizacije „Jedan od pet miliona“ čiji je kombi, koji se kretao centralnim ulicama Beograda i sa razglasa emitovao poruke čelnicima RTS-a Draganu Bujoševiću i glavnom i odgovrnom uredniku Nenadu LJ. Stefanoviću, zaustavljen i novčano kažnjen zbog „oglašavanja bez dozvole“?

Podsetimo predstavnici „1 od 5 miliona“ ijuče su izjavili da su komunalni policajci zaustavili njihovo vozilo oko 16 časova kod Tašmajdanskog parka i, kako su naveli, napisali kaznu od 10.000 dinara zbog kršenja Odluke o oglašavanju na teritoriji Beograda, odnosno zbog oglašavanja bez dozvole nadležnog organa.

„Prijavljen je kao performans, a ne kao reklama“, rekao je Filip Cvijetinović koji se nalazio u kombiju i dodao da je „odluka politička i da je po sredi gušenje slobode govora“.

Cvijetinović je preneo da mu je komunlani policajac kazao da „ukoliko ne prestanu sa emitovanjem zvuka sa razglasa da će ih teretiti za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti“.

Režimski tabliodi o ovom kamionu izveštavaju: "Narod se u velikom broju okupio da čuje reči koje dopiru sa razglasa i koje na pravi način opisuje šta nam je uradio Dragan Đilas, ruku pod ruku sa svojim saveznicima, za vreme gospodarenja našim glavnim gradom".

Evidentno je da se građani nigde nisu okupili u velikom broju. Tabliodni mediji sami sebe demantuju snimkom koji su postavili na Jutjub kanal, jer se nigde ne vidi gužva. Snimljen je samo kamion koji pravi buku u širem centru Beograda.


PROČITAJTE I:

PRETNJE SMRĆU NIKOLI KOJI, TUŽILAŠTVO NE REAGUJE

PROTESTI I IZLAZ NA MALA VRATA
Posle burnih događaja protekle nedelje za danas je zakazan novi protest „Jedan od pet miliona“ od 18 časova ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Nikola Jovanović iz Narodne stranke na Tviteru je objavio snimak istog kombija u centru Beograda sa čijeg razlasa su se čule poruke protiv jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa. 


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box