Klik na svetlost
klik na svetlost/16.05.2018.

Zlatiborci spremni za turističku sezonu

klik-na-svetlost
  • Marijana Mitrović
  • Marijana Mitrović
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Na gastronomskom spektaklu uz tradicionalne specijalitete ovog kraja Turistička organizacija Zlatibor najavila je nastupajuću letnju sezonu. U beogradskom restoranu “Manufaktura” uz pripremu i posluženje zlatiborskog doručka TO Zlatibor je održala interesantnu i ukusnu prezentaciju sa ciljem da uz čuvene delicije svoga kraja najavi prolećno letnju sezonu na ovoj najposećenijoj planini u Srbiji.


Pored brojnih predstavnika medija na prezentaciji su bili prisutni i pomoćnica ministra turizma Renata Pindžo, diektorka TO Srbije Marija Labović  direktor Yuta-e Aleksandar Seničić.

Okupljeni su imali priliku da nauče kako se priprema čuvena komplet lepinja, da čuju savete od kuvara i da probaju najbolje sa Zlatibora, razne vrste pita, kačamak, sir, kajmak, suvomesnate proizvode, kao i da uživaju u degustaciji rakije šljivovice, a članovi Udruženja somelijera pripremali su neobične koktele koristeći kao glavne sastojke upravo specijalitete zlatiborskog kraja.

Da Zlatibor nije samo odlična gastronomska destinacija pokazuje i bogata ponuda letnjih sadržaja koje je predstavnicima medija, turističkih agencija, resornog ministarstva, predstavio direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović koji je naglasio da je sve spremno za predstojeću sezonu.

- Sve goste Zlatibora očekuju brojni i zanimljivi sadržaji. Svi lokaliteti su spremni za posetioce, a u vrelim letnjim danima biće dostupna i dva otvorena bazena i osam kupališta u okruženju. Ove godine akcenat  je stavljen na obeležavanje važnog jubileja, 125 godina organizovanog tuizma na Zlatiboru, pa će jubilej biti obeležen mnogobrojnim dešavanjima, a centralni događaj biće Svečana akademija. 


Goste očekuje izuzetno bogato kulturno leto sa mnoštvom manifestacija, tradicionalnim poput Sajma domaće Rakije “Rakijada” u Šljivovici (15.jul), “Sabor trubača zapadne Srbije i smotra narodnog stvaralaštva” (27-29. jula), kao i Muzički festival Hills Up od 9. do 12. avgusta koji će okupiti najpoznatije rok grupe iz zemlje i okruženja. Takođe će svakodnevno na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu biti organozovani koncerti, nastupi kulturno-umetničkih društava, predstave za decu, izložbe...

Najavljen je i najveći fudbalski turnir omladinaca “Kup prijateljstva” koji će okupiti 16 ekipa iz zemlje i regiona, a održaće se od 4. do 10. juna. Novinar i travar Momčilo Antonijević rekao je da je upravo Zlatibor zaslužan za njegovu ljubav prema biljkama, a glumac Branislav  Bane Trifunović koji se deklariše kao Zlatiborac poručio je svima da što više vremena provode na svežem vazduhu!

Gosti su imali priliku da kroz VR tehnologiju dožive deo zlatiborske atmosfere i turističkih ambijentalnih celina.


Tekst je deo projekta “Zlatne priče” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.


 PROČITAJTE JOŠ: PASTIRSKA BAJKA O DOBRILI I PLETILJAMA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box