Identitet u amanet
identitet u amanet/17.04.2020.

Divna Ljubojević peva Vaskršnju Liturgiju

identitet-u-amanet
  • Gordana Tadić
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: PixabayDivna Ljubojević pevaće Vaskršnju Liturgiju, a Slobodan Trkulja održaće Vaskršnji koncert bez publike iz Hrama Svetog Save u nedelju 19. aprila uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i podršku EXIT Fondacije i Radio-televizije Srbije.

Ponoćna Vaskršnja liturgija sa Divnom Ljubojević biće prenošena direktno na prvom programu RTS sa početkom u 23:55, kao i na TV Hram, dok će snimak koncerta Slobodana Trkulje publika širom sveta moći da prati od 15:55 na prvom programu RTS, kao i putem fejsbuk stranice EXIT festivala.

Divna Ljubojević, koju stručna javnost svrstava u red najvećih misionara muzičke pravoslavne kulturne baštine, će svojim pojanjem zaokružiti Vaskršnju svetu Liturgiju koju će patrijarh Irinej od ponoći služiti u Hramu Svetog Save. 

Nešto kasnije, nakon jutarnje Liturgije, na platou ispred jednog od najvećih pravoslavnih hramova na svetu Slobodan Trkulja izvešće koncert pod nazivom „Molitva za svet": 

„Pandemija nas je podsetila koliko smo krhki i vratila nas u kuće, ali istovremeno nam je i približila srca koja sada kucaju kao jedno. Porodica je ponovo domaća Crkva, a Ljubav prema bližnjem je postala jedina prava mera. Muzika, na dan pobede Života nad smrću, biće naša podrška svima da izdrže do kraja. Ne dajte se, i ovo ćemo pobediti" poručuje Trkulja. 

Ideja za ovaj događaj potekla je od osnivača Exita Dušana Kovačevića: „Drago mi je da možemo da pomognemo da uz dva vrhunska domaća autora, koji su priznati i u svetskim okvirima, ulepšamo najradosniji hrišćanski praznik i pošaljemo lepu sliku Srbije u svet" izjavio je Kovačević. 

Ovaj događaj je zamišljen i kao svojevrsna Vaskršnja molitva za ozdravljenje sveta od trenutne pandemije koronavirusa, ali i drugih pošasti, kao što je zagađenje životne sredine, koje preti da postane najveća opasnost za budućnost čovečanstva kada se pandemija završi. Divna Ljubojević i Slobodan Trkulja osvojili su publiku širom planete i iza sebe imaju stotine nastupa u zemlji i svetu, od kojih se izdvajaju oni u Rusiji, Severnoj Africi, Kini, Francuskoj, Nemačkoj, Holandiji, Škotskoj, Maleziji, ali i brojnim drugim zemljama. 


PROČITAJTE:

VIRTUELNA ŠETNJA KROZ ERMITAŽ


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.