Aktuelno
aktuelno/17.10.2020.

Betoniranje Svetosavskog platoa

aktuelno
  • Gordana Tadić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Danas/Beta/ Foto: Gordana TadićStranka slobode i pravde (SSP) danas je ocenila da su republičke i gradske vlasti odlučile da Svetosavskom platou u Beogradu „potpuno promene izgled“, te da će na tom prostoru, shodno prikazanim projektima, „stabla drveća nicati iz betona“.

U saopštenju se navodi da će se tu napraviti i nova fontana, da će sve biti popločano a da će umesto postojećeg Parohijskog doma biti izgrađena nova zgrada Svetog sinoda SPC.

Kako u saopštenju piše, SSP zbog svega navedenog poziva građane na peticiju kojom bi se „pružio otpor uništavanju parka na Sveotsavskom platou“, a radi pronalaženja najboljeg rešenja kako bi ovaj deo grada zadržao svoju autentičnost.

„Sve će biti potpuno drugačije prekriveno belim meremerom i bez onoga što je ovaj deo grada najviše krasilo. Niko nije pitao građane da li je to najbolje rešenje za mesto koje je tako istorijski značajno, a da se tako odrodi od svoje istorije, da li žele na svom omiljenom mestu betonske klupe, da li žele da njihova deca tu više ne mogu da se igraju jer za njihove igre neće biti mesta, da li žele da gledaju kako se u betonu suši drveće“, navode u SSP-u.

Dodaju i da će uprkos najavama da će spomenik Karađorđu biti posebno istaknut, na prikazanim rešenjima on „jedva uočava“.

Rušitelji koji su uništili Trg i od njega napravili mesto za izbegavanje, sada pokušavaju to da urade i na Svetosavskom platou. Nažalost, već je počelo uništavanje postojećeg zelenila i pravljenja divljeg parkinga od dela parka. Novo rešenje ne oslikava ni znamenitost mesta ni njegovu istoriju u duhu našeg naroda“, navodi SSP.


PROČITAJTE I:

KALEMEGDANSKA STABLA - ZLOČIN I KAZNA

BETONIRANJE GARDOŠA I HILTI BUŠILICE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.