Klik na svetlost
klik na svetlost/9.02.2021.

FOTO|I ove godine Kineski festival svetla

klik-na-svetlost
  • Đorđe Tomić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Đorđe Tomić

 

I ove godine u Beogradu i Novom Sadu biće održan Kineski festival svetla, ali pod specijalnim uslovima i bez svečanog otvaranja, uz poštovanje epidemioloških mera.

Organizatori najavljuju da će posetioci Festival moći da vide od 11. do 25. februara u Novom Sadu u Limanskom parku i u Beogradu na Sava promenadi ispred Galerije Beograd.

Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će se paliti svakog dana u 17 časova.

U organizaciji "Kineskog festivala svetla", uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona će se zvanično proslaviti Kineska Nova godina kod nas.

Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje. Nedavno je sa grupom Balkanopolis učestvovao u kineskom novogodišnjem programu, na Prolećnom festivalu kineske kulture koji se prenosio u 36 zemalja na pet kontinenata i koji je gledalo milijardu ljudi!

„Srećan sam što smo i u ovo teško vreme uspeli da organizujemo festival, i prikažemo čaroliju lampiona koji su zanimljivi svim generacijama. Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem. KFS će biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla. Molim sve posetioce da uživaju u svetlosnom spektaklu poštujući epidemiološke mere", poručuje Slobodan Trkulja.

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.


PROČITAJTE I: 

VIDEO → KINA: ZAJEDNIČKI ROĐENDAN 18 PANDI!


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.