Ljudi
ljudi/16.03.2019.

U RTS-u haotično, policija bije građane

ljudi
  • Printscreen / RTS
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Građani su tokom protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu blokirali ulaz u RTS, a jedan deo njih je, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa. Obradović kaže da je Dragan Bujošević odbio zahtev da se organizatori vanredno uključe u program RTS. Policija je oko 21.30 počela da izvodi ljude.

Reporteri javljaju, da policija bije u hodniku na četvrtom spratu u Aberdarevoj. Na Tviteru se uveliko šeruju ovi snimci, jer su mnogobrojne novinarske ekipe onemogućene da snime. Sninam je emitovala i novinarka Tanja Vojtehovski, koja izveštava da policija i dalje bije ljude.

Stanje u zgradi RTS-a je trenutno haotično. Demonstrante su prethodno iznosili jednog po jednog napolje. Građani se dodatno okupljaju.

Jake policijske snage su oko RTS-a.

Ovde možete pratiti direktan prenos u zgradi RTS-a.

Pripadnici Žandaremerije su oko 21.30 ušli u zgradu Radio televizije Srbije i počeli da izvode ljude. Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je građane ispred RTS da se mirno raziđu, a lidere SZS da, kako je rekao, odmah prekinu sa nasiljem i pretnjama novinarima. Prekršajno i krivično će odgovarati svaki čovek koji je činio nasilje, rekao je Stefanović tvrdeći da se ono večeras desilo u zgradi RTS i da su neki novinari, navodno, pretučeni. Boško Obradović je rekao da je sve laž.

Nakon toga je prvo u dvorište RTS-a ušla jedna grupa pripadnika Žandarmerije, a potom i u samu zgradu gde se nalaze učesnici protesta "Jedan od pet miliona".

Nekoliko minuta kasnije oni su počeli da izvode građane koji su bili u zgradi. Građani negoduju i viču "Uhapsite Vučića".

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box