Ljudi
ljudi/16.03.2019.

U RTS-u haotično, policija bije građane

ljudi
  • Printscreen / RTS
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Građani su tokom protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu blokirali ulaz u RTS, a jedan deo njih je, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa. Obradović kaže da je Dragan Bujošević odbio zahtev da se organizatori vanredno uključe u program RTS. Policija je oko 21.30 počela da izvodi ljude.

Reporteri javljaju, da policija bije u hodniku na četvrtom spratu u Aberdarevoj. Na Tviteru se uveliko šeruju ovi snimci, jer su mnogobrojne novinarske ekipe onemogućene da snime. Sninam je emitovala i novinarka Tanja Vojtehovski, koja izveštava da policija i dalje bije ljude.

Stanje u zgradi RTS-a je trenutno haotično. Demonstrante su prethodno iznosili jednog po jednog napolje. Građani se dodatno okupljaju.

Jake policijske snage su oko RTS-a.

Ovde možete pratiti direktan prenos u zgradi RTS-a.

Pripadnici Žandaremerije su oko 21.30 ušli u zgradu Radio televizije Srbije i počeli da izvode ljude. Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je građane ispred RTS da se mirno raziđu, a lidere SZS da, kako je rekao, odmah prekinu sa nasiljem i pretnjama novinarima. Prekršajno i krivično će odgovarati svaki čovek koji je činio nasilje, rekao je Stefanović tvrdeći da se ono večeras desilo u zgradi RTS i da su neki novinari, navodno, pretučeni. Boško Obradović je rekao da je sve laž.

Nakon toga je prvo u dvorište RTS-a ušla jedna grupa pripadnika Žandarmerije, a potom i u samu zgradu gde se nalaze učesnici protesta "Jedan od pet miliona".

Nekoliko minuta kasnije oni su počeli da izvode građane koji su bili u zgradi. Građani negoduju i viču "Uhapsite Vučića".

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.