Ljudi
ljudi/7.04.2019.

Protest bez Pinka, prijave za opoziciju

ljudi
  • Beoinfo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Danas
Podnećemo prijave protiv svih onih koji su uništavali gradsku imovinu na protestu u Beogradu u subotu uveče, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je svoje političke protivnike nazvao „fašistima“ i optužio ih da „mrze“ Beograd.

Vesić je na konferenciji za novinare rekao da Dragan Đilas „mrzi Beograd“, a za predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća je ocenio da se ponaša kao „huligan“.

„Sprečavaju razvoj Beograda, uništavaju imovinu“, nabrajao je Vesić i ukazao da je protest opozicije počeo „nasiljem nad ženama“, a da se završava uništavanjem gradske imovine.

On je rekao da će prijave biti podnete protiv onih koji su u subotu uveče na protestu u centru Beograda „uništavali“ javnu imovinu, ali i organizatora protesta.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević smatra da se „mržnja male grupe opozicionih lidera prema Aleksandru Vučiću pretvorila u mržnju prema Beograđanima i Beogradu“. Nikodijević tvrdi da ti opozicioni političari rade protiv interesa Beograđana, a poručio je i da gradske vlasti neće odustati od uređenja Beograda.

Podsetimo, lideri opozicije simbolično su sinoć na kraju protesta „Jedan od pet miliona“ ogradili Skupštinu Beograda zaštitnom ogradom skinutom sa Trga Republike. 

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać optužio je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da „otima“ od građana centar grada.

Vesić uništava kulturno istorijsko nasleđe tako što pravi žičaru na Kalemegdanu, rekao je Bastać.

On „laže, krade i vara, a kada ga uhvate u krađi, vređa i etiketira, isto kao i njegovi prijatelji iz naprednog klana“, ukazao je Bastać i za Vesića rekao da ruši u Beogradu ono što ni osvajači nisu rušili.

Šef odborničke grupe SzS Nikola Jovanović je nazvao gradsku vlast „beogradskim dahijama“.

On je poručio Vesiću da deca u Beogradu neće slušati „škripu žičare koja spaja dve kafane“.

Jovanović je predvideo da dolazi dan kada Vesić neće obnavljati 200 metara ulice 20 meseci i kada neće kilometar asfalta na bulevaru koštati devet miliona evra.

„Kukavice u četvrtak si se sakrio iza žena“, rekao je Jovanović i poručio Vesiću da je na mala vrata došao na čelo Beograda i da će tako i da ode.

Jovanović je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio da ne može ništa građanima koji protestuju. „Aleksandre Vučiću, ti si prošlost Srbije i pozivam vas da mu to kažemo 13. aprila i da mu kažemo da je gotov“, naglasio je Jovanović, govoreći sa kamiona ispred Skupštine Beograda.

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.