Ljudi
ljudi/30.10.2020.

Preminuo mitropolit Amfilohije

ljudi
  • SPC
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaMitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Iz Mitropolije je saopšteno da je Amfilohije preminuo jutros u osam sati i 20 minuta posle primanja Svete Tajne Pričešća.

„O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom visokopreosvećenog Mitropolita javnost će biti uskoro obaviještena. Vječan spomen i Carstvo Nebesko“, navode iz Mitrpolije.

Amfilohije je petog oktobra u lošem zdravstvenom stanju primljen u cetinjsku bolnicu, a potom prebačen u Klinički centar. Testiranje je pokazalo da je bio zaražen korona virusom.

Zvaničnici u Crnoj Gori najavili su istragu zbog sumnji da je mitropolit mimo procedure lečen u cetinjskom manastiru.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je rođen 1938. godine u Barama pod imenom Risto. Na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu je osnovne studije završio 1962. godine, potom je nastavio školovanje i na kraju u Grčkoj odbranio doktorat.

On je ustoličen za Mitropolita Crnogorsko-primorskog, Zetsko-brdskog i Skenderijskog i Egzarha Pećkog Trona 1991. godine.

Javnosti je poznat kao jedan od predvodnika litija koje su održavane u Crnoj Gori.


PROČITAJTE I:

ZENICA OKA MOG GNEZDO JE LEPOTE TVOJE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.