Identitet u amanet
identitet u amanet/22.02.2020.

Crna Gora: Stop za Beogradski sindikat

identitet-u-amanet
  • Wikipedia
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: WikipediaČlanovima poznate beogradske rep grupe Beogradski sindikat danas je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Oni su sutra trebali da se pridruže litijama i otpevaju pesmu "Sviće zora", posvećenu borbi za očuvanje svetinja u Crnoj Gori.

Članovi Beogradskog sindikata koji su, na poziv Mitropolita Amfilohija, trebalo da nastupaju na litiji – vraćeni su sa graničnog prelaza i bez obrazloženja im je zabranjen ulaz u Crnu Goru. 

- Upravo smo vraćeni sa graničnog prelaza, bez ikakvog objašnjenja nam je zabranjem ulaz. Znate svi da je trebalo sutra, na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske da nastupimo na litiji u Podgorici. Nažalost, u tome smo sprečeni, naš član Boško je deportovan sa aerodroma u Podgorici. Ovim putem vas podržavamo i želimo vam puno uspeha u sutrašnjoj litiji, a mi ćemo se uskoro obratiti javnosti sa nekim malo detaljnijim saopštenjem. Ne damo svetinje - poručili su članovi grupe Beogradski sindikat. 


Iz grupe Beogradski sindikat prethodno su saopštili da ih Jutjub cenzuriše jer nisu postavljeni na trending listu ovog kanala, iako imaju više od 500 000 pregleda.

Zbog velike sreće što je pesma „Sviće zora“ sa ljubavlju dočekana od našeg naroda u Crnoj Gori, pokušali smo da zanemarimo nepravdu koja nam se sve vreme nanosi od strane korporacije Jutjub, kažu u Beogradskom sindikatu:

„Nakon objavljivanja pesme, koja je samo u prvom danu imala 500.000 pregleda, nismo postavljeni na trending listu, a sve sa ciljem smanjivanja broja pregleda. Nakon toga smo svakodnevno uočavali kako se broj pregleda rapidno usporava, a vrlo često i smanjuje. Kao dokaz tome dostavljamo fotografije na kojima se to jasno vidi. Nakon što je pesma prešla milion pregleda, u periodu od 00 do 12 časova, broj pregleda je prema algoritmu Jutjuba bio svega 500, iako je dosadašnji prosek pregleda u tom istom periodu do sada iznosio 50.000“, kaže se u saopštenju popularne srpske hip-hop grupe.

Iz Beogradskog sindikata dodaju da ovu pesmu nisu radili zbog broja pregleda i trendinga, pa je i to jedan od razloga zbog kojeg su sve vreme ćutali. 

"Međutim, kako je ovakvo ponašanje Jutjuba više nego skandalozno, sa ciljem da se javnost, a pogotovo mladi, informišu o postojanju cenzure na Internetu, bili smo primorani da reagujemo", zaključuju iz BS.


PROČITAJTE I:

PATRIJARH PAVLE: ANĐEO NAŠEG NEBA

VLADIKA GRIGORIJE: VRATILI STE DOSTOJANSTVO


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.