Ljudi
ljudi/11.04.2019.

Goran Vesić se pridružuje štrajku glađu

ljudi
  • Skupština grada
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaPosle Aleksandra Vulina i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će od sutra početi štajk glađu zbog, kako navodi, nasilja opozicije na ulicama Beograda.

Vesić je najavio da će zajedno sa odbornicima vladajuće većine u Skupštini grada, kao i sa izabranim funkcionerima SNS u gradskoj upravi sutra započeti štrajk glađu kako bi se na jedini razuman i civilizovan način suprotstavili huliganizmu i nasilju koje lideri za Srbiju nedeljama unazad sprovode u prestonici Srbije.

– Ne vidim drugi način da se civilizovano i razumno odupremo huliganizmu dela opozicije koju predvode Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, koji ometaju radove u centru Beograda, uništavaju imovinu svih građana i teraju investitore iz našeg grada, osim da započnemo štrajk glađu – poručio je Vesić u izjavi za jedan od beogradskih tabloida.

Prema njegovim rečima, nikada se u istoriji nije dogodilo da uprava grada radi, modernizuje i razvija Beograd, a da se opozicija tome protivi rušeći i terajući investitore.

– Jasno je da oni to rade da bi ovoj zemlji bilo gore. Zato je naša odluka da započnemo štrajk glađu jedini civilizovan način na koji ćemo pokazati da je njihovo ponašanje nedopustivo – zaključio je Vesić.

Podsetimo, danas pre podne ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je da je odlučio da sutra u 11.55 sati započne štrajk glađu u Skupštini Srbije.

Kako se navodi Vulin se na taj potez odlučio "zbog nasilja koje nad Srbijom sprvode Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić".

Vulin će o tome obavestiti i svoje najbliže saradnike u Ministarstvu odbrane, ministre i premijerku Vlade Srbije, kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Štrajku glađu ministra Vulina, navodi se, tokom sutrašnjeg dana i u subotu pridružiće se tridesetak poslanika vladajuće većine u Skupštini Srbije.

Vojni sindikat se pridružuje štrajku glađu sa ministrom Vulinom

Najavljeni štrajk glađu Aleksandra Vulina, ministra odbrane protiv „nasilja opozicionih“ lidera imaće punu podršku Vojnog sindikata Srbije.

Predsednik VSS sa članovima upravnog odbora, Novica Antić, sutra u 11,55 u Narodnoj Skupštini RS otpočeće zajedno sa ministrom štrajk glađu.

Zahtev Maji Gojković da se članovima VSS dozvoli ulazak u Narodnu Skupštinu radi otpočinjanja štrajka glađu već je upućen. Ukoliko se to ne dozvoli, u subotu članovi Upravbog odbora, razapeće šatore ispred nacionalnog parlamenta, kako bi dali adekvatan dogovor Vulinovom teatralnom činu.

– Ne ulazeći u politikanske motive, i ne podržavajući ni jednu političku stranku niti lidera, VSS je motivisan isključivo kršenjem ljudskih prava, Ustava, povelja UN, sindikalnih prava, pljačkom budžeta i torturom ministra Vulina u prethodne tri godine. Ovaj lažni levičar, i najbogatiji kapitalista među socijalistima grubo zloupotrebljava aktuelni trenutak i u svom idopokloništvu ide ispod granica dobrog ukusa. Njegov teatar apsurda zasenio je i montipajtovski smisao za humor. Slično bi bilo da su na suđenju u Nirnbergu nacistički generali štrajkovali glađu zbog postojanja koncentracionih logora u kome su stradali Jevreji, rečeno je u saopštenju Vojnog sindikata.

Kako navode, povrh svega, ovim se nanosi neprocenjiva šteta ugledu države Srbije.

A da li je vladajuća garnitura bila inspirisana potencijalnom idejom opozicije da stupe u štrajk glađu ili Top listom nadrealista?

Svakako vredi pogledati video u nastavku:

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.