Ljudi
moja-kafica
moja-kafica
ljudi/11.04.2019.

Aleksandar Vulin započinje štrajk glađu?

ljudi
  • Ministarstvo odbrane
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Ministar odbrane Aleksandar Vulin odlučio je da sutra u 11.55 sati započne štrajk glađu u Skupštini Srbije, prenose beogradski tabloidi.

Kako se navodi Vulin se na taj potez odlučio "zbog nasilja koje nad Srbijom sprvode Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić".

Vulin će o tome obavestiti i svoje najbliže saradnike u Ministarstvu odbrane, ministre i premijerku Vlade Srbije, kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Štrajku glađu ministra Vulina, navodi se, tokom sutrašnjeg dana i u subotu pridružiće se tridesetak poslanika vladajuće većine u Skupštini Srbije.

Vulinu ovo ne bi bio prvi put da štrajkuje glađu, isto se desilo u leto 2003. godine posle protesta zbog hapšenja i izručenja majora Veselina Šljivančanina Haškom tribunalu, kada je navodno tri nedelje štrajkovao glađu.

Kako je prethodnih dana objavljeno, štrajk glađu planirali su i lideri Saveza za Srbiju. Njihova ideja bila je da tokom "finalnog protesta" u subotu uđu u Dom narodne skupštine i započnu štrajk glađu. 


PROČITAJTE I:

GORAN VESIĆ SE PRIDRUŽUJE ŠTRAJKU GLAĐU

ALEKSANDAR VULIN - RAZGRANIČENJE VELEIZDAJE


Kako je prenosi list Danas, u subotu u vreme mitinga „1 od 5 miliona“ Dom Narodne skupštine Srbije, odnosno zdanje na Trgu Nikole Pašića, biće zatvoreno za posetioce i novinare.
„Za taj dan nije planirana nijedna skupštinska aktivnost, a i vikend je i normalno je da će vrata parlamenta biti zatvorena“, rečeno je Danasu u ovom najvišem zakonodavnom domu. To, međutim, ne znači da poslanici neće moći da uđu u parlament i toga dana.

Ko može da zabrani ulazak narodnim poslanicima u Skupštinu? Mi tamo možemo da uđemo bilo kad u 24 sata To je naše radno mesto“, kaže za Danas Boško Obradović, jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Na pitanje da li očekuje da se skupštinska pravila promene u vreme trajanja građanskog protesta, Obradović odgovara da ova vlast može sve, ali pitanje dokle. „Mogu da zabrane poslanicima ulazak u parlament, ali će to ići malo teže. Tačno je, međutim, da su u vreme kada parlament ne radi, posete zabranjene“, kaže lider Dveri. Poručuje da očekuje da će svi opozicioni poslanici u subotu biti ispred, a ne u Skupštini Srbije, i da će prisustvovati velikom građanskom protestu.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.