Ljudi
ljudi/11.04.2019.

Aleksandar Vulin započinje štrajk glađu?

ljudi
  • Ministarstvo odbrane
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Ministar odbrane Aleksandar Vulin odlučio je da sutra u 11.55 sati započne štrajk glađu u Skupštini Srbije, prenose beogradski tabloidi.

Kako se navodi Vulin se na taj potez odlučio "zbog nasilja koje nad Srbijom sprvode Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić".

Vulin će o tome obavestiti i svoje najbliže saradnike u Ministarstvu odbrane, ministre i premijerku Vlade Srbije, kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Štrajku glađu ministra Vulina, navodi se, tokom sutrašnjeg dana i u subotu pridružiće se tridesetak poslanika vladajuće većine u Skupštini Srbije.

Vulinu ovo ne bi bio prvi put da štrajkuje glađu, isto se desilo u leto 2003. godine posle protesta zbog hapšenja i izručenja majora Veselina Šljivančanina Haškom tribunalu, kada je navodno tri nedelje štrajkovao glađu.

Kako je prethodnih dana objavljeno, štrajk glađu planirali su i lideri Saveza za Srbiju. Njihova ideja bila je da tokom "finalnog protesta" u subotu uđu u Dom narodne skupštine i započnu štrajk glađu. 


PROČITAJTE I:

GORAN VESIĆ SE PRIDRUŽUJE ŠTRAJKU GLAĐU

ALEKSANDAR VULIN - RAZGRANIČENJE VELEIZDAJE


Kako je prenosi list Danas, u subotu u vreme mitinga „1 od 5 miliona“ Dom Narodne skupštine Srbije, odnosno zdanje na Trgu Nikole Pašića, biće zatvoreno za posetioce i novinare.
„Za taj dan nije planirana nijedna skupštinska aktivnost, a i vikend je i normalno je da će vrata parlamenta biti zatvorena“, rečeno je Danasu u ovom najvišem zakonodavnom domu. To, međutim, ne znači da poslanici neće moći da uđu u parlament i toga dana.

Ko može da zabrani ulazak narodnim poslanicima u Skupštinu? Mi tamo možemo da uđemo bilo kad u 24 sata To je naše radno mesto“, kaže za Danas Boško Obradović, jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Na pitanje da li očekuje da se skupštinska pravila promene u vreme trajanja građanskog protesta, Obradović odgovara da ova vlast može sve, ali pitanje dokle. „Mogu da zabrane poslanicima ulazak u parlament, ali će to ići malo teže. Tačno je, međutim, da su u vreme kada parlament ne radi, posete zabranjene“, kaže lider Dveri. Poručuje da očekuje da će svi opozicioni poslanici u subotu biti ispred, a ne u Skupštini Srbije, i da će prisustvovati velikom građanskom protestu.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box