Ljudi
ljudi/17.02.2019.

Figura Merkel biće iseckana u Kelnu

ljudi
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Nemačka kancelarka Angela Merkel, američki predsednik Donald Tramp i liderka nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer biće među figurama koje će se pojaviti na karnevalu u Kelnu 4. marta.

Merkel će biti iseckana poput poznate slike uličnog umetnika Benksija, ali umesto naziva "Ljubav je u smeću", slika Merkel imaće moto: "Ništa ne ostaje kako je bilo".

Nedavno izabrana čelnica CDU-a Kramp-Karenbauer, koja je zamenila Merkel u toj ulozi, stoji na podijumu i otvara bocu "Merkel brut" šampanjca dok kraj nje stoje dvoje kandidata koje je pobedila - Fridrih Merc i Jens Span potištenih pogleda.

Izgled pokretnih platformi za paradu i dalje je tajna, ali voditelj parade Aleksander Diper predstavio je neke za dpa. Motivi će varirati od lokalnih do međunarodnih političara.


DRAGAN BJELOGRLIĆ: OČEKIVAO SAM OSVETU


Američki predsednik Donald Tramp palicom za golf ruši pariski klimatski sporazum, iranski nuklearni sporazum i NATO savez. Žuti prsluci iz Francuske pokušavaju odgurnuti predsednika Emanuela Makrona s trona.

Moto ovogodišnje parade je "Dom je naš jezik", a odnosi se na lokalni kelnski dijalekt.

U paradu su ove godine vraćeni i konji sa zapregama uprkos činjenici da su prošle godine dva konja pobegla i pritom povredila četiri osobe.

"Bolje smo osigurali koncept s konjima ovaj put", rekao je Diper i dodao da su sve grupe vrlo dobro pripremljene za ovogodišnju paradu.

Izvor: Hina / N1

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.