Muzika
muzika/27.06.2020.

Rolingstonsi zapretili tužbom Trampu

muzika
  • Paul Sloane / Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaLegendarni bend Rolingstonsi su upozorili Donalda Trampa da prestane da pušta njihovu muziku na njegovim događajima i američkog predsednika upozorili da će se suočiti sa tužbom.

Bend je već nekoliko puta slao upozorenja Trampu nakon što je on počeo da koristi  njihove pesme na događajima tokom predsedničke kampanje 2016. godine.

I pored toga, Tramp je i dalje koristio muziku Rolingstonsa, a što koristi i u ovoj predsedničkoj kampanji.

Kako prenose svetski mediji, rok veterani će preduzeti zakonske korake kako bi ga sprečili da nastavi da koristi čuvene hitove bez njihovog odobrenja.

Pravni tim Rolingstonsa saopštio je da je pokrenuo zakonske korake u saradnji sa BMI - najvećom svetskom organizacijom za prava prava, kako bi sprečili predsednika da može da pušta njihovu muziku na bilo kojim budućim političkim događajima.

BMI je obavestio Trampovu administraciju da će svaka neovlašćena upotreba muzike Rolingstonsa predstavljati kršenje autorskih prava. Ako Tramp nastavi da ignoriše upozorenja benda i organizacije BMI, koja postoji od 1939. godine, suočiće se sa tužbom "zbog kršenja embarga i puštanja muzike koja nema dozvolu".

Podsetimo, Tramp je svirao pesme čuvenog rok benda tokom svojih skupova u 2016. godini, zbog čega su Stonsi krenuli stopama Adel i Nila Janga, koji su od američkog predsednika tražili da prestane sa kršenjem autorskih prava. Tramp je I pored toga nastavio da koristi muziku I u ovoj kampanji.

Nakon pobede na izborima na polaganju zakletve 2017. godine, on je na svom inauguracionom koncertu prošetao pozornicom sa pesmo „Heart Of Stone“ iz 1965. godine.


PROČITAJTE I:

ŠTA JE TRAMP NANJUŠIO NA GRENLANDU?


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.