Identitet u amanet
identitet u amanet/22.10.2022.

Lokalne zajednice u očuvanju živog nasleđa

identitet-u-amanet
  • Centar za NKN
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Etnografski muzej

 

Serija predavanja i stručnih razgovora o ulozi različitih aktera u sistemu očuvanja živog nasleđa Srbije, koju organizuje Centar za nematerijalno kulturno nasleđe Srbije pri Etnografskom muzeju u Beogradu, započinje stručnim razgovorom na temu „Uloga lokalnih zajednica u očuvanju nematerijalnog kulturnog nasleđa“. Ovaj program će biti održan u Etnografskom muzeju u Beogradu (Studentski trg 13), u sredu 26. oktobra 2022. godine u 11 časova.

U okviru programa, usmerenog na sagledavanje uloge lokalne zajednice u radu na očuvanju živog nasleđa, biće organizovano i predstavljanje dve publikacije iz edicije „Nematerijalno kulturno nasleđe Srbije“ – Zlakusko lončarstvo. Nematerijalno kulturno nasleđe čovečanstva i Ražanjsko crepuljarstvo. Izrada crepulja u Rujištu kod Ražnja, autorke dr Biljane Đorđević. Takođe, zainteresovani posetioci će biti u prilici da vide i demonstraciju znanja i veština u vezi sa tradicionalnim zanatima zlakusko lončarstvo i ražanjsko crepuljarstvo – registrovanim elementima živog nasleđa Srbije.

Cilj ovog programa je podizanje svesti o važnosti kontinuiranog rada na nacionalnom nivou u oblasti nematerijalnog kulturnog nasleđa, kao i ukazivanje na značaj koji očuvanje živog nasleđa ima za širu zajednicu i društvo u celini.

Seriju predavanja i stručnih razgovora o ulozi različitih zainteresovanih strana u sistemu očuvanja živog nasleđa Srbije, realizuje Centar za nematerijalno kulturno nasleđe Srbije – stručno telo zaduženo za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa, u sklopu obeležavanja prvih deset godina rada.


PROČITAJTE I:

PRIZREN JE MOGAO BITI SRPSKI DUBROVNIK

Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.