Strip
strip/17.07.2019.

Izložba karikatura "Ovo je Zemlja za nas"

strip
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Izložba karikatura i kratkog stripa “Ovo je Zemlja za nas - pokreni se za životnu sredinu!” biće otvorena danas u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) u Beogradu.

Nacionalni konkurs organizovan je u okviru kampanje zaštite životne sredine “Pogledaj oko sebe” čiji je cilj podizanje svesti o značaju zaštite sredine.

Konkurs, koji su raspisali Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU projekat “Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti o IPA programima”, trajao je od 15. maja do 10. juna 2019. godine, a na njega je pristiglo ukupno 125 radova.

Žiri koji su činili eminentni karikaturisti Predrag Koraksić Corax i Jugoslav Vlahović, programski menadžer Delegacije EU u Srbiji Maja Vučković Krčmar i ključni komunikacioni ekspert projekta „Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti IPA programa“ Nataša Beširević, odlučivao je o pobednicima.Prvu nagradu osvojio je Pál Léphaft, za karikaturu “Noe2019”, drugu nagradu  dobio je Radoslav Jakovljević za karikaturu “Selfi” dok je dobitnik treće nagrade Zoran Marković za rad nazvan “Skockali smo je”. Žiri je odlučio i o finalistima čiji će radovi biti prikazani na izložbi i koji će dobiti prigodne nagrade: 36 autora ušlo je u finale, tako da će i njihovi radovi, pored pobedničkih, biti prikazani na izložbi. Izložba u Galeriji ULUS-a trajaće do 24. jula 2019. godine.

Na otvaranju izložbe govoriće: šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Sem Fabrici, član žirija Predrag Koraksić Corax, član žirija Jugoslav Vlahović.


PROČITAJTE I:

BEOGRAD DOBIO MURAL BELOGLAVOG SUPA

TIN TIN: 90. ROĐENDAN I NOVI FILM!


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.