Strip
strip/21.08.2017.

Tri decenije Dilana Doga u Srbiji

strip
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

Tri decenije od prvog izdanja stripa Dilan Dog u Srbiji biće obeleženo večeras od 20 časova u Galeriji Polet.

Ljubitelje stripa očekuje tribina posvećena Dilanu Dogu, na kojoj će govoriti Nikola Dragomirović, Pavle Zelić, Marko Šelić i Dušan Mladenović, gde će, između ostalog, biti predstavljeno specijalno izdanje “Dilan Dog: Majke i očevi”, koju je objavila izdavačka kuća “Veseli četvrtak” povodom 30. rođendana Dilana Doga.

U nastavku večeri posetioce očekuje projekcija filma "Cemetery Man" (I"Dellamorte Dellamore"), horor komedija iz 1994. godine.
Ulaz je besplatan.Dilan Dog je strip junak kojeg je za Bonelijevu izdavačku kuću stvorio italijanski pisac i novinar Tiziano Sclavi. Prvi broj je izašao 1986. godine, a već nakon nekoliko brojeva strip je stekao veliku popularnost.
Dilan Dog je siromašni istraživač noćnih mora koji je nastanjen u Londonu. Jedan od njegovih zaštitnih znakova je odeća koju nosi i uvek je ista: crvena košulja, crni sako i plave farmerke. Nakon smrti svoje supruge Lillie Connolly on kupuje dvanaest identičnih kompleta.Kraće vreme radio je u Scotland Jardu gde mu nakon odlaska, njegov biši šef, inspektor Bloch ostaje dobar prijatelj. Živi sa svojim prijateljem Groučom u Craven Roud 7 ulici, u stanu prepunom zastrašujućih figura sa zvonom koje ne zvoni već urliče.
Bloč i Dilan često jedan drugom pomažu u rešavanju slučajeva. Bloč je racionalniji od Dilana i često odbacuje objašnjenja o natprirodnom. On je star ali sposoban policajac čiji je vrhunac snova da se domogne penzije.
Groučo živi i radi sa Dilanom kao njegov pomoćnik. Njegova neuobičajena i šašava ličnost pomaže u smirivanju zlovolje kod Dilana.

Pročitajte još: Čovek koji je ubio Taličnog Toma
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.