Ljudi
ljudi/13.04.2019.

Ukidanje i redovnih polazaka za Beograd

ljudi
  • Jovana Štetin / Tviter
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Kulminacija četvoromesečnih protesta “1 od 5 miliona” zakazana je za danas u 15 časova u Beogradu, a tokom prethodnih dana pristizale su informacije iz mnogih gradova Srbije da privatni prevoznici odbijaju da voze za Beograd. 

Potvrde su stizale iz mnogih gradova - iz Niša, Pirota, Vranja i Leskovca kažu da danas idu za Beograd, ali u privatnoj režiji, jer niko od auto-prevoznika zasad nije pristao da ih za novac organizovano preveze.

Od danas građani javljaju da se ukinute i mnoge redovne autobuske linije, tako da ka Beogradu neće krenuti mnogi koji su na taj način planirali dolazak na protest "Svi kao jedan - Jedan od 5 miliona".

Na šalteru Autotransporta Pančevo postavljeno je obaveštenje za građane da je to preduzeće redukovalo polaske u međumesnom saobraćaju, „usled nedovoljne količine goriva kao i nedovoljnog broja izvršioca“.

„U obavezi smo održati polaske u gradskom saobraćaju kao komunalnu uslugu“, dodaje se u tom obaveštenju.

Zaposlena na šalteru ATP-a potvrdila je za N1 da je ta informacija tačna, iako svakog vikenda autobusi ATP saobraćaju tokom celog dana na pola sata.

Na pitanje zbog čega je tako, nezvanično je rečeno da građani mogu da se informišu preko medija, a na pitanje šta da rade ljudi koji imaju plaćene mesečne karte i tako se svakodnevno transportuju do Beograda službenica je odgovorila da ne zna šta da kaže.

Ona je rekla i da joj je veoma žao što su građani Pančeva ogorčeni, ali da tako stvari funkcionišu od jutros.

Na pitanje da li situacija ima veze sa protestom opozicije u Beogradu, ona je rekla da to ne može da potvrdi.

Građani iz mnogih gradova su se samoorganizovali i u Beograd dolaze automobilima u privatnoj režiji.
Podsetimo, da su i Železnice Srbije zahtevale od zaposlenih u šalterskim službama podatke o izdatim grupnim kartama u periodu od 11. do 15. aprila 2019.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box