Ljudi
ljudi/16.03.2019.

Pretnje direktoru N1 Jugoslavu Ćosiću

ljudi
  • Printscreen / N1
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / DanasNaime kako se navodi na sajtu N1 sinoć u 19.14 časova, direktora televizije N1 Jugoslava Ćosića na službeni telefon N1 pozvala je osoba koja se predstavila kao službenik vlade SAD. Legitimisala se kao saradnik iz odeljenja „Homeland security“.

Poziv je, kako je direktoru N1 predočeno, bio u vezi sa izveštavanjem N1 Srbija o terorističkom događaju na Novom Zelandu u kom je ubijeno 49 ljudi.

U tom razgovoru osoba koja se nije predstavila imenom, već kao službenik američke vlade, zahtevala je od direktora N1 da objasni izveštavanje N1 o tragičnom terorističkom događaju, sugerišući da se iz izveštaja N1 može zaključiti da N1 ima dokaze da je napad u Novom Zelandu povezan sa „terorističkom bazom“ u Srbiji.

Od direktora N1 ultimativno je, u tom razgovoru, zahtevano da te dokaze predoči, usmeno ili pismeno na e-mail adresu koja će mu biti poslata „u roku od dva sata“. U suprotnom zaprećeno mu je da će mu biti uskraćen ulazak u SAD, navodi se na sajtu N1.

U razgovoru mu je, takođe, predočeno da je način na koji N1 izveštava o zbivanjima u SAD, uperen protiv predsednika SAD Donalda Trampa zbog „300 negativnih izveštaja“ koje je o predsedniku SAD objavio N1 u sva tri centra – Beogradu, Zagrebu I Sarajevu.

Kako navode na N1 nakon telefonskog poziva, o sadržaju razgovora, obavešteni su advokati N1 koji će preduzeti neophodne pravne radnje kako bi državni organi Srbije preduzeli istragu o ovom događaju.

NUNS je danas pozvao policiju i nadležno tužilaštvo da najozbiljnije istraže slučaj.


PROČITAJTE I:

PRETNJE SMRĆU NIKOLI KOJI, TUŽILAŠTVO NE REAGUJE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.