Ljudi
ljudi/14.08.2019.

Preminula Slobodanka Caca Aleksić

ljudi
  • Pozorište Puž
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaRediteljka Slobodanka Caca Aleksić preminula je rano jutros nakon kratke i teške bolesti, saopštilo je Pozorište Puž.

Aleksić je rođena 1941. godine u Beogradu. Počela je da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu.Sa svojim suprugom Brankom Milićevićem osnovala je Pozorište Puž, čiji je bila prvi direktor sve do 2005. godine i u kome je radila do svoje smrti. Branko Kockica je često u intervjuima govorio o supruzi Caci i njihovoj ljubavi i međusobnoj podršci.

“Kažu da se svaki čovek kad-tad spotakne na ludi kamen. U mom slučaju ludi kamen, Caca, postala je moj dragi kamen. Prvi put sam je poljubio na svoj osamnaesti rođendan, na premijeri komada “Sunčeve pege” u zrenjaninskom pozorištu. I to u toku predstave. Caca nikada svoje režije ne gleda iz sale nego se muva iza scene i viri kroz bočne zavese. I tada se muvala iza scene i virila, a ja sam se kretao po sceni igrajući glavnu ulogu. I tog sudbonosnog dana, odnosno te sudbonosne večeri, u jednom njenom virenju, a mom muvanju, istrčim van scene i u onom mraku slučajno se sudarimo i namerno poljubimo”, ispričao je Branko Kockica jednom prilikom za Gloriju. Predstave za decu koje je režirala imale su ogroman uspeh o kojem svedoče i brojne nagrade, ističu u Pužu.

U Pozorištu “Puž” režirala je predstave “Tajna super blaga”, “U svetu postoji jedno carstvo”, “Gospodar pesme”, “Čarobni nos”, “Džinovska torta”, “U laži su kratke noge”, “Klovn Sima”, “Brankov urnebes”, “Gusarijada”, “Zlatna ribica”, “Raspevani jubilej”…

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.