Film
film/26.07.2021.

Velika rediteljska imena u Veneciji |VIDEO

film
  • Promo / Poslednji dvoboj
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Na upravo objavljenoj selekciji glavnog programa Filmskog festivala u Veneciji između ostalih naći će se značajna filmska ostvarenja koja potpusuju neka od najvećih rediteljskih imena današnjice.
 
Svoje filmove na 78. venecijanskom filmskom festivalu koji se održava od 1. do 11. septembra prikazaće Pol Šreder, Ridli Skot, Majkl Franko, Gzavije Gianoli, Braća DeInoćenco, Stefan Brize i Leonardo Di Konstanco.
 
Reditelj Pol Šreder predstaviće svoj film „Brojač karata" (The Card Counter) koji prati Vilijama Tela, kockara i bivpeg vojnika koji pokušava da preobrati mladića koji želi da se osveti zajednilkom neprijatelju. Glavne uloge tumače Viljem Defo i Oskar Ajzak.
 
 
Brojač karata
 
Filmu „Izgubljene iluzije"  (Illusions Perdues) čiju režiju potpisuje Gzavije Gianoli, rađen je po motivima istoimenog romana Onore de Balzaka. Deo glumačke postave čine čuveni francuski glumac Žerar Depardje, Gzavije Dolan i glumica Sesil de Frans.
 
 
Izgubljene iluzije
 
Rediteljski dvojac Damian i Fabio DeInoćenco, dobitnici Nagrade Srebrni medved za  najbolji scenario za film „Loše priče" na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu, prikazuju napeti triler „Latinska Amerika" (America Latina) u Veneciji.
 
Ridli Skot na venecijansku Mostru 2021. godine nastupa sa epskom dramom „Poslednji dvoboj" (The Last Duel)  u kome kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor  izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem. 
 
 
U glavnoj filmskoj selekciji će se takođe naći „Zalazak sunca" (Sundown) reditelja Majkla Franka, koji je domaćoj publici poznat po filmu „Hronični" iz 2015. godine. Pored njega, reditelj Stefan Brize predstaviće svoj film „Drugi svet" (Un Autre Monde) koji se bavi tematikom otuđenja između supružnika koja nastaje zbog prevelike posvećenosti poslu.
 
Ostvarenje „Unutrašnji kavez" (Ariaferma) je realizovano pod rediteljskom palicom Leonarda di Konstanca i u glavnoj ulozi je italijanski glumački bard Toni Serviljo poznat po ulozi u čuvenom filmu „Velika lepota".
 
 
Unutrašnji kavez
 
Filmski festival u Veneciji koji se organizuje po 78. put biće održan od 1. do 11. septembra.
 
Filmovi sa Venecijanskog festivala će srpskoj publici biti prikazana zahvljajujući distributersloj kući MCF MegaCom Film. 

PROČITAJTE I:

NAGRADA PUBLIKE NA PALIĆU FILMU "NEČISTA KRV-GREH PREDAKA"


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.