Film
film/26.01.2021.

Preminula Rialda Kadrić

film
  • Printscreen, Youtube / Zvezda film
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / RTS

 

Poznata jugoslovenska glumica, Rialda Kadrić, koja se proslavila ulogom Marije u filmskom serijalu „Žikina dinastija", preminula je iznenada u 58. godini u Atini gde je u poslednje vreme i živela.. Rialda Kadrić (Bobina Marija) tumačila je jednu od glavnih uloga u kultnom filmu “Lude godine”. 

Tu ulogu dobila je sa petnaest godina, 1978. godine u filmu „Lude godine", u režiji Zorana Čalića. U filmu glumi lik Marije, srednjoškolke koja se zaljubljuje u svog vršnjaka Bobu, koga je glumio Vladimir Petrović. Nedavno je najavljivano i snimanje nastavka ljubavne priče.

Uloga Marije je bila namenjena Sonji Savić, ali ona nije mogla da prihvati zbog mnogih obaveza na drugim fimovima.

Na zahtev publike snimljeno je još osam filmova, iako nije bilo u planu da se snimaju nastavci. Prva klapa je pala 1977, a poslednja 1992.

Mnogi su joj posle te uspešne uloge predviđali slavnu budućnost, ali je Rialda Kadrić odabrala život bez glumačkih uloga.

Rođena je u Beogradu, gde je završila osnovno i srednje obrazovanje. Rialda je upisala svetsku književnost, ali odlazi za London, udaje se i postaje psihoterapeut.

Glumila je u filmovima Ljubi, ljubi, al glavu ne gubi, Dvoboj za južnu prugu, Kakav deda, takav unuk, Idi mi, dođi mi, Šta se zgodi kad se ljubav rodi, Žikina dinastija. 


PROČITAJTE I:

INTERVJU SA MIROM FURLAN: OBIČNA NEOBIČNA PRIČA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.