Ljudi
ljudi/25.03.2019.

Nedim Sejdinović: Pretnje i ostavka

ljudi
  • Medija centar
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović saopštio je danas da je podneo ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga, ali će profesionalnu karijeru nastaviti u tom udruženju.

Sejdinović je u pisanoj izjavi naveo da će NDNV uskoro održati skupštinu na kojoj će biti usvojen novi statut i izabrani novi organi upravljanja, a u toku je i rad na izradi strateškog plana, koji će dugoročno odrediti ciljeve i metode budućeg delovanja udruženja.

Kao što sam rekao pre par meseci na proslavi 29. rođendana NDNV, došlo je vreme da nove generacije novinara i saradnika preuzmu upravljanje udruženjem, a da mi, nešto iskusniji, budemo sa njima i uz njih, naveo je Sejdinović.

On je istakao da je ponosan što je doprineo stasavanju sjajne ekipe mladih novinara, članova i saradnika NDNV, koji će znati da se nose sa brojnim izazovima. Želim da vas uverim da moja ostavka nema veze sa najnovijim talasom pretnji i uvreda kojima sam ovih dana izložen, kao i da sam siguran da ću i u budućnosti biti meta mržnje i verbalnog nasilja, jer je to sastavni deo posla kojim se bavimo u ovim nesrećnim vremenima, poručio je Sejdinović.


PROČITAJTE I:

PRETNJE SMRĆU NIKOLI KOJI, TUŽILAŠTVO NE REAGUJE

PROTESTI I IZLAZ NA MALA VRATA


Podsećamo da je Nedim Sejdinović podneo krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog objave i pretećih komentara na društvenoj mreži Fejsbuk.

U prijavi se navodi da je 23.3.2019. godine oko 20.30 na stranici „Srbija naša zemlja“ objavljena fotografija predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine ispod koje se nalazi komentar sadržine: „Nedime Sejdimoviću, toliko nesnosno provociraš običan svet da ako ti neko izvuče uši ne čudi se. Ne odobravamo nikako, ali ne bi ni digli glas. Takav hohštapler i bitanga skoro nije viđena čak ni na Soroševom platnom spisku. Nedim je predsednik NDNV („Nezavisno“ društvo novinara Vojvodine), muslimanski ekstremista i srbomrzac“.

Nepoznati učinilac, autor predmetne objave, ističe se u prijavi, ugrozio je sigurnost Nedima Sejdinovića pretnjom da će napasti na njegovo telo čime je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti na štetu novinara iz člana 138. stav 3. Krivičnog zakonika.

U prijavi se navodi da je nepoznati učinilac, autor objave, učinio dostupnim fotografiju predsednika NDNV ispod koje je ostavio komentar da je Sejdinović „muslimanski ekstremista i srbomrzac“ i na taj način podstakao mržnju i diskriminaciju što je rezultiralo velikim brojem komentara u kojima se Sejdinović najgrublje vređa i poziva se na njegovo proterivanje, te je na taj način izvršeno krivično delo rasna i druga diskriminacija iz člana 387. stav 4. Krivičnog zakonika.

Ovo nije prvi put, navodi se u prijavi, da se preko stranice „Srbija naša zemlja“ vrše krivična dela na štetu Nedima Sejdinovića i dodaje da su sva krivična dela prijavljena Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box