Aktuelno
aktuelno/30.12.2020.

Pretnje Jeleni Zorić zbog Jovanjice

aktuelno
  • N1
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Beta/Danas

 

Reporterki N1 Jeleni Zorić upućene su pretnje ispred Specijalnog suda u Beogradu, zbog izveštavanja o slučaju Jovanjica, preneo je danas N1.

Njoj je jedan od advokata Predraga Koluvije Svetislav Bojić 28. decembra prišao dok je bila na reporterskom zadatku zajedno sa snimateljem i rekao: „Molim Vas budite precizni u izveštavanju pošto je moj klijent Predrag Koluvija pošten čovek i veliki vernik, evo on meni kaže kad sam išao da ga posetim ‘Zorićka me uništava i rastura njenim izveštavanjem, ali se ja Bogu molim za njeno zdravlje, kao što se molim i za zdravlje tužioca Saše Drecuna i ovog što ga je uhapsio, Slobodana Milenkovića'“.

Bojić je Jeleni Zorić, između ostalog, rekao i da nije dobro prošao „ko god se o Peđu ogrešio“.

Dan kasnije, 29. decembra, na istom mestu nakon ročišta Predragu Koluviji, advokat Bojić je ponovo prišao Jeleni Zorić i rekao: „Zamalo da Peđi danas bude ukinut pritvor, a Peđa te je puno, puno pozdravio“.

Zorić je pretnje prijavila najpre Radnoj grupi za bezbednost novinara, koja je odmah pokrenula postupak.

Posle konsultacija sa Veranom Matićem i nadležnima iz policije, tužilaštva za bezbednost novinara, Zorić je N1 čitav slučaj prijavila i Upravi kriminalističke policije koja je prijavu prosledila nadležnom Tužilaštvu.

Kako je u prijavi istakla Zorić, posebno zabrinjava to što se prema rečima branioca prvooptuženog za slučaj „Jovanjica“ Svetislava Bojića našla na „spisku Koluvijinih molitvi“.

Televizija N1 navela je da će se obratiti nadležnim institucijama advokatskih komora Srbije i Beograda sa zahtevom da razmotri da li je prenošenje, po njihovom uverenju, očigledno pretećih poruka novinarima, preko advokata, u skladu sa advokatskom etikom.

„Ukoliko relevantni državni organi kao i etička tela advokatskih komora procene da se radi o neprihvatljivom ponašanju, N1 će od obe komore zahtevati da se advokatu Svetislavu Bojiću trajno oduzme advokatska licenca“, dodaje se.

Pišu da u međuvremenu očekuju da obe advokatske komore, do konačne odluke, privremeno suspenduju advokatsku licencu advokatu Bojiću.


PROČITAJTE I:

ODAVNO NAM NIJE SMEŠNO


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.