Muzika
muzika/5.01.2024.

Ostavka umetničkog direktora Opere

muzika
  • Narodno pozorište u Beograd
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Narodno pozorište u Beogradu

 

Umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Nikola Mijailović podneo je ostavku na tu funkciju, saopštilo je Narodno pozorište.

„Nikola Mijailović je sa velikim umetničkim entuzijazmom obavljao jedan od najodgovornijih poslova u Narodnom pozorištu. Mijailović ima još uvek aktivnu umetničku karijeru. Pred njim su novi izazovi u karijeri operskog pevača i želim mu sve najbolje u budućem radu. Mijailović je direktno učestvovao u stvaranju aktuelnog repertoara Opere Narodnog pozorišta. Taj repertoar je cenjen kod publike i stručne javnosti“, izjavio je upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Svetislav Goncić.

Bariton Nikola Mijailović, redovni profesor na Katedri za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, umetnik svetskog renomea i čest gost na mnogim značajnim operskim scenama širom sveta, imenovan je za direktora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu 19. novembra. 2021. godine.

Mijailović je rođen u Beogradu 1973. godine.


PROČITAJTE I:

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA I KULTURNO NASLEĐE

DA LI JE VEŠTAČKA INTELIGENCIJA ALATKA U SLUŽBI UMETNIKA?

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U MUZICI: TIHI NESTANAK VIRTUOZNOSTI UMETNIKA

VI JE ALGORITAM BEZ AUTENTIČNOG SADRŽAJA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.