Ljudi
ljudi/13.12.2020.

Nagrada „Aleksandar Tijanić" Jeleni Zorić

ljudi
  • Jelena Zorić (foto: N1, Jutjub, skrinšot)
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Izvor: Udruženje novinara Srbije

 

Novinarka televizije N1 Jelena Zorić šesta je dobitnica nagrade „Aleksandar Tijanić“ koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez.

Reporterskim javljanjem sa julskih protesta ispred Skupštine Srbije, reporterka TV N1 napravila je veliki iskorak u izveštavanju sa lica mesta o burnim uličnim događajima čiji je tok nemoguće predvideti u politički duboko polarizovanom društvu. Jelena Zorić je pokazala je kako se to radi bez predrasuda i bez favorizovanja učesnika, ma ko bili i ma kojim političkim opcijama pripadali.

Žiri za nagradu „Aleksandar Tijanić“ odlučio je većinom glasova da je Jelena Zorić u novim okolnostima potvrdila reči Aleksandra Tijanića da „bez integriteta nema ličnosti. Bez ličnosti nema građanske hrabrosti i odgovornosti. Bez građanske hrabrosti i odgovornosti, nema demokratije“.

Prethodni dobitnici nagrade koja nosi ime Aleksandra Tijanića su Jelena Popadić, Gorislav Papić, Ljubica Gojgić, Veljko Lalić i Živojin Rakočević.

Jelena Zorić je ove godine već osvojila povelju Srpskog filantropskog foruma za izuzetno profesionalno izveštavanje, kao i nagradu "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost, sa kolegom snimateljem N1 Aleksandrom Cvrkotićem.


PROČITAJTE I:

ODAVNO NAM NIJE SMEŠNO


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.