Ljudi
ljudi/15.03.2019.

Kolege osuđuju pretnje Nikoli Koji

ljudi
  • Printscreen / YouTube
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaPovodom pretni smrću glumcu Nikoli Koji oglasilo se i Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS), koje je najoštrije osudilo ove pretnje svom kolegi.

Iz Udruženja navode da svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje i da svako ima pravo da se sa tim ne složi, ali niko nema pravo da nekom preti na bilo koji način zbog mišljenja.

"To je linija koja se ne sme prelaziti bez opšte osude i zakonskih posledica", zaključuje se u saopštenju UDUS-a.Podsetimo da je i pre sramnog izlaganja Marjana Rističevića u parlamentu, u kom je izneo salve uvreda na račun srpskog glumca Nikola Kojo dobio pretnje putem društvenih mreža  da mu treba rascopati lobanju i da ga treba obesiti na Terazijama.

Kako smo juče pisali advokatica glumca je izjavila da su pretnje njenom štićeniku prijavljene Tužilaštvu, koje je reklo da nije nadležno za ugrožavanje bezbednosti.

„Početkom februara mi smo prijavu podneli policiji, a osam dana kasnije se priča nadovezuje. Marijan Rističević počinje da proziva Nikolu Koju da on radi za albansku stranu, da je on izdajnik… Tokom prenosa sednice skupštine na Javnom servisu, Nikola je dobio silne pretnje nacionalista i vajnih boraca za Kosovo. Uz to, Rističević je tužen zbog materijalnih grešaka, neistina i scenarija koje su Nikolu Koju dovele u opasnost. To sve ide u kontinuitetu jedno za drugim“, istakla je advokatica Sarah El Sarag.

Ona je dodala da je zatim i dnevnik Blic i to drugi put po redu neovlašćeno snimio Nikolinu kuću.

„Šaljući poruku da je on zimi u Beogradu, a leti u svojoj porodičnoj kući, opisujući njegove navike, porodične prilike kao i raspored stvari na imanju. Nakon toga i Dragan Šormaz, poslanik SNS, proziva Nikolu Koju i poručuje mu da nakon reči koje je Kojo izgovorio, posledica su život ili smrt“, skreće pažnju Sarah El Sarag.

„Tužilaštvo je za delo ugrožavanje bezbednosti iz člana 138 stav 1 i stav 2 Krivičnog zakona kojim se stvara uznemirenost građana i te kako nadležno. Smatramo da je posledica ovakvog postupanja Nikolino angažovanje na narodnom protestu ‘Jedan od pet miliona. Tužilaštvo nas je uputilo da, ipak, podnesemo privatnu krivične tužbe, što smo i uradili“, kaže pravna zastupnica poznatog glumca.


PROČITAJTE I:

NIKOLA KOJO: VUČIĆU, ABDICIRAJ!

DRAGAN BJELOGRLIĆ: OČEKIVAO SAM OSVETU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.