Klik na svetlost
klik na svetlost/27.09.2018.

ZLATIBOR: Nastavlja se izgradnja gondole

klik-na-svetlost
  • Gold gondola
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Predstavnici Opštine Čajetina, koja investira izgradnju Gold gondole Zlatibor, izvođača radova i nadzornih organa dogovorili su se o nastavku radova na četvrtoj fazi ovog kapitalnog objekta – izgradnji stubova od početne stanice do međustanice, za šta je dobijena dozvola.

Na sastanku održanom u prostorijama Opštne Čajtina  dogovoreno je da se pripremi dokumentacija koja je potrebna za prijavu radova kako bi se što pre počelo sa gradnjom i ova faza završila do kraja ove građevinske sezone. Izvođači radova u najkraćem roku dostaviće dinamički plan rada. Partneri iz Francuske kompanije “Poma” nadziraće radove na ugradnji ankera i uskoro će biti na Zlatiboru, a gradnja gondole nastaviće se po najvišim svetskim standardima.


PROČITAJTE JOŠ:

PRIZNANJE IZ OKSFORDA OPŠTINI ČAJETINA

PUT OKO ZLATIBORA

PASTIRSKA BAJKA O DOBRILI I PLETILJAMA


Kako bi se osigurala bezbednost radnika, plan preventivnih mera dopunjen je merama sigurnosti na radu na visini, o čemu se vodi računa.  

Razgovaralo se i o rokovima dobijanja građevinskih dozvola za druge dve faze. Potvrđeno je da rešeni imovinsko-pravni odnosi i kompletna tehnička dokumentacija nisu garant za dozvole. Najveće prepreke stvaraju procedure u Relubličkom geodetskom zavodu, Upravnom sudu i sluzbama pojedinih ministarstava.

,,Naš cilj je da sa početkom nove građevinske sezone sledeće godine krenemo sa gradnjom i ove dve faze i  da do leta završimo kompletnu gondolu”, kaže Bojana Božanić, direktor  JP ,,Gold gondola Zlatibor”. 


Tekst je deo projekta “Zlatne priče” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.