Klik na svetlost
klik na svetlost/15.01.2019.

Fejsbuk ulaže u novinarstvo

klik-na-svetlost
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Fejsbuk je danas objavio da će u sledeće tri godine uložiti 300 miliona dolara u razne projekte povezane s novinarstvom, prvenstveno za podsticanje lokalnog informisanja, koje je posebno potisnula digitalna revolucija.

„Nastavićemo da se borimo protiv lažnih informacija, dezinformacija i informacija lošeg kvaliteta“, objasnio je u poruci na Fejsbuku zamenik predsednika zadužen za partnerstvo sa medijima Kembel Braun i dodao da „imaju priliku i odgovornost da pomognu lokalnim medijima da se razviju i uspeju“, prenela je Hina.

Početkom januara 2017. godine društvena mreža je već pokrenula „Facebook Journalism Project“, kako bi pojačala veze platforme s medijskom industrijom. U to vreme uglavnom se radilo o predlozima rešenja medijima kako da poboljšaju prihode koje ostvaruju prisustvoma na Fejsbuku i da razviju razmene između društvene mreže i štampe. Iznos uložen u tu inicijativu nije saopšten.

Platforma koja ima 2,2 milijarda aktivnih korisnika odlučila je da, u saradnji sa Pulicer centrom, osnuje specijalni fond od pet miliona dolara, koji će finansijski podržati planove vezane za objavljivanje reportaža. Najavljeno je da će sredstva biti uložena i u niz projekata čiji je cilj suzbijanje lažnih informacija i za podršku pouzdanim medijima.

Izvor: Danas


Kulturni centar Kaleidoskop i magazin Kaleidoskop media u 2018. godini predstavili su projekat “Identitet u amanet”.

Sve reportaže i tekstove sa tradicionalnih svadbi, koje smo zabeležili kao deo projekta možete pročitati OVDE.

Sve video priloge možete pogledati OVDE.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.